pátek 26. května 2017

Yucca gloriosa pěstování

Yucca gloriosa by vás mohla zaujmout netradičním způsobem . Je to větší yucca, až metru vysoká, nejčastěji je ale menší. Listy jsou až přes půl metru . Lze ji pěstovat i jako rostlinu přenosnou, nebo dokonce celoročně venku. Při správné péči nás odmění bílými květy, uspořádanými ve vysokých latách. I přes špičatý tvar jsou měkké (na rozdíl od yucca gloriosa ).

Okraje listů jsou vláknité a nejsou ostré. Jejich barva je matně zelená s nádechem . Několik let jsem pěstovala pokojovou juku po celý rok za oknem, ale mnoho. Střední Amerika rozšíření v ČR: pěstovaný , . Juka, Yucca , juka a její pěstování , juka a její množení, juka a substrát, juka a přesazování, juka a hnojení, druhy juk. Přenosné rostliny, jako je Yucca aloifolia a Yucca elephantipes, se objevují zpravidla dříve, nejčastěji v březnu až červnu.


Juka je u nás s velkou oblibou pěstována již po dlouhou dobu. Pěstování bakopa ze semen. V mnoha zahradách Evropy a Ruska najdete nádhernou horolezeckou rostlinu, pokrytou malými květy růžové, fialové.

Juka vláknitá ( Yucca filamentosa) připomíná svým tvarem sadu mečů. Juky se pro svůj strukturálně výrazný vzhled často pěstují jako solitéry . Juka (Yucca) je rod jednoděložných rostlin z čeledi chřestovitých, kde je zařazen do. Jak pěstovat pokojovou rostlinu Juku. K dobrému růstu potřebuje juka dostatek světla, vyhovuje jí umístění na plném . Nevím jak odpovědět, jestli je normální mít Yuccu v plastovém.


Chcete se dozvědět více o pěstování této rostliny? Katalogové číslo: yucca gloriosa variegata - juka. Návody na pěstování květin. Zdroj: diskuze Juka venkovní pěstování. Je mrazuvzdorná asi do -°C, dorůstá do . Konečně jsme přišli na to, jak pěstovat palmy v našem kraji, v Beskydech.


Po mnoha letech pěstování několika druhů juk bez ochrany na. Mrazuvzdorná, stromová yucca, až -22°C. Tento pin objevil(a) Vladimír Kudlík. U nás pěstována spíše jako keřovitá. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.


Je to velmi elegantní palma oblíbená pro její snadné pěstování v interiérech, nevyžadující příliš světla. Pravděpodobně nejběžněji pěstovaná interiérová palma.

Nároky rostliny na pěstování Rozměry průměr. Všechny druhy lze rozdělit na rostliny pro vnitřní pěstování a otevřenou půdu. Mají minimální nároky na pěstování. Popis: Mrazuodolná, stromová juka, krátkodobě snese až -22°C.


Vhodná do skalek, nebo jako solitér. Palmová lilie ( Yucca Gloriosa ) platné do: 16. Idealní pro pěstování ve velkých nádobách nebo k zasazení v zahradě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky