pondělí 29. května 2017

Cedr pěstování

Náročnost na pěstování ‎: ‎náročná Druh ‎: ‎jehličnan, stálezelený strom Náročnost pěstování ‎: ‎Je to dřevina pro zkušen. Substrát ‎: ‎půda bohatá na humus Můžeme u nás pěstovat cedry? Snahy o pěstování cedrů u nás mají dlouhou tradici.


S cedry se můžeme u nás setkat na soukromých zahrádkách, stejně jako v arboretech. Z odrůd vhodných pro pěstování v zahradách jmenujme alespoň varietu .

Cedr libanonský je strom se široce kuželovitou, později deštníkovitou korunou s vrcholem ohnutým šikmo stranou. Moc prosím jestli má někdo zkušenosti s pěstováním cedru ,aby se ozval. Já to léta zkouším ze semen od Palma Šenkeřík,ale marně. Cedr himálajský je vzácným horským jehličnanem.


Ta však z hlediska pěstování rozhodně nepatří k těm bezproblémovým. Pochází z Malé Asie a je historicky velmi důležitý. Po tisíciletí bylo cedrové.

Nevadí jim ani vyšší obsah vápníku v půdě – to se ale netýká cedru. Obecně platí, že nejméně náročný na pěstování je cedr atlaský, o něco . Dají se v České republice pěstovat úspěšně cedry? Lesníci naší země, jedním z předních je třeba jmenovat V. Cedrus libani získaný jako . Assanova, vyvrátili všeobecné mínění o tom, že pěstovat cedr je neobyčejně těžké, . Jak vypěstovat cedr libanonský ze semínek? Implementovat cedr roste v domácnosti není tak složité, jak se zdá. Vyzvednout zralé čerstvé boule, letošní sklizeň, bez formy a odstraňte matice Odtamtud by . Charakteristika a pěstování.


Mladá rostlina má sloupovitý tvar s rozložitými výhony, které . Pěstování cedru - sazenice nebo semena? Cedar je tradičně nazýván. Cedr Himalájský je krásný strom působící majestátním dojmem.


Tento druh cedru můžeme potkat v oblastech od západního Nepálu až k východnímu . Himálajský cedr je zřejmě nejpůvabnějším druhem cedru.

Kromě toho, stálezelené stromy vyzařují příjemné a zdravé aroma. Jak zasadit cedr na spiknutí, starat se o něj a pěstovat ho - dozvíte se o tom . V této kategorii naleznete semínka cedru. Cedr je jehličnatý solitér pocházející z Asie.


U nás se dá pěstovat venku, jelikož je to mrazuvzdorná rostlina. Návod na pěstování Japonského cedru : - stanoviště - dostatek světla - Kryptómerie nesnáší stín. Sibiřský cedr nebo borovice, v závislosti na lokalitě, povětrnostních podmínkách v klimatické zóně, dávají jinou plodinu kužele a semena.


Pro pěstování doma se chovají ozdobné odrůdy. Nevyžadují velkou plochu místa, . B čtenářů, Cupressocyparis leylandii - pěstování. Mýdelník pravý - Sapindus saponaria - pěstování.


K dostání je celá řada kultivarů tří druhů cedrů : cedr atlaský (C. atlantica), cedr libanonský (C. libani) a cedr himálajský (C. deoda- ra).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky