pondělí 16. listopadu 2015

Hruška tatarka

Rádi si pochutnáte na pořádném fláku masa ? Před narážením masa do střev si promíchanou směs na klobásy ochutnám. Správné nakládání masa na uzení. Jak se venku udělá hezky a dny se začnou prodlužovat, přichází i čas grilování a uzení masa. Klasický způsob nakládání masa na uzení je za pomocí béžné kuchyňské nebo mořské. Postup přípravy receptu:.


Lák na nakládání kuřete:. Paštiky rozdělujeme podle druhu použitého masa na světlé, obsahující vepřové. Kontrolujeme stav nálevu - jakmile by se začal kalit , skončíme nakládání a připravíme k uzení. Praganda ) nebo uleželého solného láku z uzení masa. Solící směs určená k nakládání masa na uzení a výrobu masných výrobků.


Minimální objednatelné množství kg. Porovnání uzení klasickým a moderním způsobem. Tento postup se hodí pro krátkodobější konzervaci masa na dobu kolem dvou měsíců. Působí podobně jako kupovaná rychlosůl, tzv.


Vhodný poměr: na kg masa potřebujeme 200–2g čisté soli (záleží, jak solí) a. Možnosti jsou: čistá sůl, solící směs (sanytr), rychlosůl ( praganda ). Po uplynutí naložení maso vyjmeme z láku a otužíme jej. Na konci uzení můžeme do ohně přidat různé aromatické látky, jalovčinky, bylinky či jehličí. Dobrou tlačenku si uvaříte za pár korun - Novinky. Solící dusitanová směs, rychlosůl PRAGANDA - dusitanu sodného, bez jódu,.


Suché nasolení, nakládání do láku a solení injekční stříkačkou. Poté se zalije lákem ( na litr vody se použije 1g PRAGANDY) a nechá se zaležet až 10 . Kdo má rád libovější maso, schová si na uzení krkovičku. Základní podmínkou nakládání masa je chladné místo (5-10°C), kam můžeme hrnec s. Naložené maso na uzení Každé maso za zabijačky, které plánujeme udit, bychom měli naložit. K nakládání masa na uzení pak můžeme použít běžnou sůl, nebo . Piliny, štěpky a hranoly na uzení.


Kořenící přípravek k přípravě nálevu na. Dusitanová směs pro nakládání masa k uzení a výrobu domácích klobás je směs. Nakládání masa není nijak náročné. Vše je sice zdlouhavé, ale výsledek stojí za to. Na uzení v domácích udírnách se nejčastěji používá maso vepřové, drůbeží a pak.


Pozor, pro jiný účel, než naložení masa na šunky, či uzení , se nepoužívá. Používá se například k nakládání masa na uzení. K solení použijte směs 1kg jedlé soli.


Fotografie na obálce Vladimír Dyk, Impuls spol. Solení a nakládání masa. Ukázka postupu přípravy a uzení bůčku. Množství láku si přizpůsobte podle velikosti masa.


Počítejte s tím, že pro naložení kg hovězího budete potřebovat zhruba l láku. Na dno pekáče dáte předem namočenou dřevěnou štěpku na uzení a nad to mřížku s masem .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky