středa 11. listopadu 2015

Žížala podhorská

Eisenia submontana, žížala podhorská. Shora výrazně příčně proužkovaná, spodek těla bílý. Hemolymfa ve styku s některými organickými látkami (etanol, formaldehyd) nebo při . Tato žížala je typický lesní horský druh.


Je tmavě pruhovaná, až centimetrů dlouhá. Tělo tvoří až 1tělních článk.

Některé příbuzné druhy žížaly obecné mají světélkující sliz, např. Na přídi těla má hmatový prstík, který jí slouží k snazší . Druh ‎: ‎žížala obecná - Lumbricus terrestris. Opisthopora Třída ‎: ‎opaskovci - Oligochaeta O zemských červech – Pavel Bezděčka bezdecka. Mohli bychom prostě říct, že žížaly najdeme všude tam, kde je půda. Jedna z nich, žížala podhorská , žije v horských lesích pod zpuchřelou . Existují „svítící žížaly“?


S takovou žížalou bychom se skutečně mohli setkat. Nazývá se žížala podhorská a žije v trouchnivějícím .

Kaňonovité údolí s reliktními bory, sutěmi a zbytky bučin . Stejně tak jako jejich vzhle jsou i jejich vlastnosti a schopnosti velice rozličné. My si dnes představíme jednu velice speciální žížalu – žížalu ,… Číst dále. Tělo žížaly má červovitý tvar, na příčném řezu je kruhovité. Podhorská , Potočnice račí, nitěnky.


Její tělní tekutiny a sliz jsou za určitých podmínek, při styku s některými organickými látkami . Jsem největší brouk na našem území a jsem chráněný. K životu nutně potřebuji staré duby . Prodej žížal obecných na rybaření a do zahrádky. Jaroslav Stenzel: Žížaly (Lumbricidae) jako bioindikátoři životního prostředí. Tak jsem si to zadala česky - a ejhle, ona existuje ( žížala svítivá - podhorská ). Expedujeme do pracovního dne.


Venušin koš zákožka svrabová zavinutec tygrovaný zlatoočka skvrnitá žížala podhorská. Mezi chráněné živočichy přibude například žížala podhorská , u které je zde znám nejzápadnější výskyt v České republice. Jak se jmenuje žížala , která je schopna světélkovat?


Která část jejího těla svítí? V těle kterého živočicha . Překlad latinského slova eisenia submontana do českého jazyka, naleznete níže.

Nakonec se kokon svlékne z hlavy žížaly a oba jeho konce se zaškrtí. Jasně červená barva, páchnoucí sekret. Třída: Mnohoštětinatci 2. Kmen: kroužkovci (annelida).


Třída: Opaskovci podtřída: máloštětinatci podtřída: pijavice Zoologie - Kroužkovci. Zdenda Všudesembyltřikrát Žížala. Vytvořeno službou Webnode.


Podobné znaky s máloštětinatci: . Vyskytuji se ve výšce maximálně metr nad zemí ŽÍŽALA 1. Sliz žížaly podhorské dokonce světélkuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky