pondělí 23. listopadu 2015

Vlnovník česnekový

Vlnovník česnekový je okem neviditelný roztoč, způsobující „vyšeptání česneku“ při skladování. Arachnida) řád: sametkovci (Prostigmata) čeleď: vlnovníkovití (Eriophyidae). Dobrý den, zřejmě v důsledku špatného skladování se mi na česneku Karlu IV. Nenašel jsem žádné spolehlivé rady, jak.


Tělo má protáhlé, členěné na tři části, gnathosoma s ústním ústrojím,. Listy mladých rostlin jsou pokroucené, zkadeřené a žloutnou, napadené rostliny zaostávají v růstu. Ve skladech způsobuje vyšeptání cibulí a stroužků. Základním ochranným opatřením je sázet pouze uznanou sadbu a cibuloviny na tomtéž pozemku pěstovat v dostatečných časových odstupech.


Jde o napadení roztočem vlnovníkem česnekovým , který způsobuje velké skladové ztráty vyšeptáváním. Donedávna se většina česneku před . Essigův vlnovník hruškový vlnovník hrušňový vlnovník maliníkový . Název: Škůdci cibulovin a ochrana proti nim - 1. Abstrakt: Škůdci česneku a ochrana proti nim. Protože háďátko zničí úrodu už na poli, je pravděpodobnější že se jedná buď o roztoče Vlnovníka nebo o motýlka Molíka česnekového. Chceme-li zabránit česnekovým výparům, pak bychom měli vyzkoušet metody.


Největším nepřítelem uchovávání česneku je vlnovník česnekový , parazit, který . VLNOVNÍK ČESNEKOVÝ poškození rostlin poškození stroužku. U skladování česneku je největším nepřítelem vlnovník česnekový , což je parazit způsobující takzvané vyšeptávání česneku. Odborníci doporučují stoužky mořit proti škůdcům (jde hlavně o vlnovník česnekový ) tři hodiny v prostředku Sulka a poté ihned vysadit. Roztoč cesnakový žije pod obalovými šupinami cesnaku priamo na . Působí proti němu pouze Sulka a moření před sadbou.


Vliv orientace stroužků česneku při výsadbě na výnos, Ing. Vystydlý domácí chleba česnekový se semínky a kmínem nakrájíme na krajíčky a. Ale pozor, vlnovník česnekový Vyberte si ze stovek receptů na Křehký . Sulka likviduje hlavně vlnovník česnekový , který se poslední roky rozšířil. Po 2-hodinách vyndám, osuším a dám na suché chladnější místo.


Vlnovník česnekový

Roztoč vlnovník česnekový působí na česneku největší škody a tím se doporučuje cibule rozdružit na stroužky a namořit už v září. Po namoření stroužky rychle . Nejen český česnek má totiž dokonce i svého osobního parazita – je jím vlnovník česnekový – nepříjemný roztoč, díky němuž tato pochutina . Doporučuje se stroužky namořit proti škůdcům (jde hlavně o vlnovník česnekový ) tři hodiny v prostředku Sulka a poté ihned vysadit. Sclerotium cepivorum háďátko zhoubné – Ditylenchus ipsaci (saprofytická háďátka) houbomilka česneková vlnovník česnekový – Aceria . Moření česnekové sadby je v současnosti silně omezené nedostatkem. Sadba, která je zdravá, prostá vlnovníka česnekového , je pro výsadbu vhodnější.


Ochrana: likvidace vlnovníka rybízového, likvidace. Dalším nebezpečím je houbomilka česneková, která klade vajíčka brzy z jara. Sulkou doporučuje především proti vlnovníku česnekovému. Protože velké škody na česneku působí roztoč vlnovník česnekový , doporučujeme cibule rozdružit na stroužky a namořit už v září a nechat . Pokud ad 2), tak nátěr regálu, stěn a kontejnerů na . Aceria tulipae) poškození rostlin poškození .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky