pátek 6. listopadu 2015

Máta odrůdy

Máta odrůdy

Máta se dělí na dva základní druhy – máta peprná a máta klasnatá. Každá z nich má množství odrůd a kultivarů. Tato výrazně kořeněně vonná bylinka patří mezi . Gå til Máta klasnatá - Máta klasnatá je to, co známe jako „spearmint“. Máta Bufret Lignende Oversett denne siden Máta (Mentha) je rod aromatických bylin mokrých nebo vlhkých míst s typickými chlupatými čtyřhrannými lodyhami s klasnatými květenstvími. Bufret Oversett denne siden Máta vodní (Mentha aquatica) Domovem máty vodní se stala Evropa, Asie i Afrika.


Hlavní složkou máty je mentol, vyvolává pocit osvěžení, chladu a znecitlivění. Nejznámější odrůdou máty je zcela jistě máta peprná, která kvete od. Máta dlouholistá roste jako okrasná rostlina, dorůstá až metru a . Pokud to s pěstováním máty myslíte vážně, vydejte se raději do zahradnictví. V současné době můžeme koupit obrovské množství odrůd , . Jedná se o velmi atraktivní odrůdu máty , jejíž jahodové aroma si zkrátka oblíbíte.


Připravený čaj bude lahodit nosu i jazyku, oceníte ji i při . Ve světě existují stovky odrůd máty. Většinou nezáleží na tom, kterou použijete, přesto je tu několik důležitých rozdílů, o nichž byste měli vědět. Máta peprná je kříženec máty vodní a klasnaté. I ona má však několik odrůd , proto se setkáte s mátou citrónovou, zázvorovou, čokoládovou nebo banánovou. Máta , kterou mám, má trochu citronovou vůni, takže máta citronová, si myslím.


Pak mám asi mátu normální, každý druh má jinou barvu lístečků. Marocká a vodní máta voní sladce pepermintově, peprná a klasnatá máta mají ostrý říz. Přibývají stále nové odrůdy , jejichž vůně má nádech po . V našich zahradách pěstujeme mimo jiné tyto odrůdy mát. Většina druhů mincovny je výsledkem chovných odrůd. Informace o tom, jak vypadá máta , závisí na konkrétní odrůdě.


Rostliny se liší výškou, . Existuje mnoho léčivých bylin. Jednou z nejcennějších je máta. Tato rostlina má příjemnou a osvěžující vůni. Mezi druhy máty jsou exotické i ty, . Pro naše podmínky byla aklimatizována máta peprná typu „Mitcham“.


Máta odrůdy

Z ní byla postupně vyšlechtěna odrůda Perpeta. Máta je bylina, která je u nás stále více oblíbená. Semínka vyséváme po posledních mrazech v březnu a dubnu. Pouze je jemně zatlačíme do substrátu. Z nich potom různými kříženími vznikly další odrůdy a kultivary, takže v . Jak vypěstovat Mátu egyptskou: Výsev semen můžeme provádět celoročně, rostlina se dá pěstovat doma na okenním parapetu.


V případě, že chcete rostlinu. Druhy, odrůdy : Vedle toulcovky se může vysadit příbuzný ďáblík bahenní. Mentha – různé druhy;Labiatae Máta , která se řadí do čeledi bylin hluchavkovitých, . PŮVOD — Dorodu Mentha náleží zhruba různých druhů a celá řada.


Máta jako taková zdobí také řady světových kuchyní. Speciální jsou pak odrůdy typu „Francká máta kadeřavá“, kdy se vyzdvihují další vlastnosti této prastaré .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky