pondělí 29. května 2017

Okrasné dřevinypedie

Příznaky: housenky obaleče švestkového způsobují červivost švestek a sliv. V místě, kudy housenka vniká do plodu, bývá na povrchu plodu zaschlá kapička čiré . Postřik švestek , Řez švestek , Stříhání švestek , Postřik česneku, Buksus a. Někteří zájemci zpracují i loňský kvas ze švestek. Mírná červivost nevadí, ale v žádném případě by se do kvasu neměly dostat nahnilé a . Dodáváme i Lapače octomilek, Lapače slimáků, Lapače vos a much….

Biologické Polyversum je . Zástupci: pilatka švestková. Jáhly se sušenými švestkami Ingredience : 1g jáhel, me kusy sušených švestek , trochu skořice Postup: Spařené jáhly povaříme ve vroucí vodě minut,. Použití těchto optických lapačů sníží červivost třešní na minimum bez použití. Především pak plstanatost révy, výrůstky na spodní straně listů švestek a . Nejčastějími původci červivosti peckovin jsou obaleč švestkový a pilatky. První plody švestek dozrávají už během měsíce července.


Pozdní odrůdy často trpí . Mezi prvními plodícími jsou.

Vylíhlé housenky se živí dužninou a způsobují červivost plodů. R dvě generace za sezónu. Poškození: opad plodů (způsobené housenkami první generace), červivost švestek (housenky druhé generace). Obaleč švestkový ( červivost švestek ) Motýli 1. Chodbičky uvnitř švestky směřují k pecce a jsou . Největší problémy jsou letos s různými druhy mšic a obaleči, kteří způsobují červivost jablek nebo švestek. Vaše švestky opustily housenky pilatky švestkové a zanechaly po sobě výtrusy.


Jedná se se červivost švestek. V místě, kde housenka vnikla do plodu, bývá na povrchu zaschlá kapička čiré klovatiny. Způsobují tím červivost plodů, jejichž vnitřek je následně vyplněn černým trusem a. Housenky druhé generace vyvolávají červivost plodů. Kromě švestek , pološvestek, renkló slív a mirabelek napadají vzácně i . Jak se dostanou červi do švestek když visí tak vysoko na stromě?


Indikátorem optimální zralosti ovoce pro pálení je jeho sladkost, červivost , lehké. Namrznutí a potlučení jablek, hrušek, švestek a hroznů, krátce před jejich . Vajíčka začínají klást 10–dní po odkvětu švestek , samotné období kladení trvá 2–týdny. Celý vývoj larvy probíhá uvnitř pecky, kterou larva . Pološvestky jsou kříženci pravých švestek a slív.

Jedním z nejčastějších škůdců, kteří způsobují červivost je obaleč švestkov. Proti červivosti plodů jádrovin, kterou způsobuje pilatka jablečná, a plodů slivoní, které napadá pilatka švestková a žlutá, je nutné . Konzumace ovoce je při užívání léku Warfarin povolena v jakémkoliv množství kromě sušených švestek , manga, kiwi, ostružin. Pěstování švestek rozhodně není nikterak složité, nicméně nechat stromy ladem není zrovna. Právě za červivost většinou může právě Pilatka.


Kde se švestka aneb kde má pěstování švestek svůj původ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky