úterý 17. února 2015

Keře kvetoucí brzy na jaře

Dobrý den, rád bych věděl, do jaké nadmořské výšky se dají pěstovat meruňky , případně jaké odrůdy zvolit do vyšších poloh. Montclar - středně až bujně rostoucí podnože vhodné pro meruňky a . Odrůda Titania je vhodná do vyšších poloh a je odolná proti napadení padlím. Německá zimní odrůda se středními až velkými žlutými plody, dobré občerstvující , mírně nakyslé chuti.


Dlouhověké stromy, vhodné i do vyšších poloh.

Re: Meruňka do vyšších poloh. Máme už roky zasazené meruňky Velkopavlovická a Vesna. Ještě počkejte,snad se dostanou do plodnosti.


Tato odrůda je ideální do poloh , kde většina klasických meruněk trpí. BERGERON - meruňka (myr) prostokořenný stromek (sazenice meruňky Bergeron). Odrůdu lze použít na chráněných stanovištích do všech poloh ale. Odrůda Karola je vhodná do všech pěstitelských oblastí a odolná vůči mrazu v.

Našla jsem si právě na internetu, že existují i odrůdy do vyšších poloh. Meruňky rouby už rozebírají maminky na webu eMimino. Dobře se jim daří i ve vyšších polohách, když jsou zasazeny do dolíků – tedy. Díky mírnějším zimám se ale meruňky začínají dostávat i do vyšších nadmořských.


Do střední Evropy se meruňka dostala z oblastí Středozemního moře. Myrobalán - švestková podnož pro meruňky vhodná do těžších nebo sušších půd. Kustovnice čínská je keř s krásnými oranžovými plody. Sladké bobule dozrávají od července do října jsou výjimečně bohaté na . Do vyšších poloh vybíráme ranější odrůdy, které stihnou dozrát. Ovocné stromy a keře do vyšších poloh a okrajových oblastí.


Odrůdy ovocných stromů a dřevin vhodných do vyšších poloh a horších klimatických. Do teplejších oblastí můžeme vysadit meruňky či broskve, do ostatních volíme spíše jabloně,. Pokud hledáme ovocné druhy do vyšších poloh , jsme nadmořskou výškou trochu.


Hrušně jsou druh vhodný do teplých a středních poloh, mají vyšší nároky na. Hrušeň Bohemica je zimní hruškou, jejíž plody vydrží až do dubna. Modrá velmi raná odrůda stolní vinné révy, vhodná i do vyšších poloh.

Dostupnost: tuto položku nemáme . Velmi tolerantní, až do 6m n. Nadmořská výška do 2m n. Teplomilné - nadmořská výška 2– 2mm. Klimatické podmínky nižších, středních i vyšších poloh. Slovenská odrůda, vhodná i do okrajových oblastí.


Sázet jen do nejteplejších poloh a na chráněná stanoviště. Samosprašná, k šarce středně tolerantní. Hodí se i do vyšších poloh. Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit . Třešně, slivoně, ryngle, meruňky a broskvoně – rostou o něco bujněji než. Lahodné šťavnaté plody meruňky představují nízkokalorické, přitom nadmíru zdravé.


P- podnož vhodná spíše pro zákrsky, zejména do suchých podmínek. R, které se množí semenem (peckou) a nejsou vhodné do těžkých . Svěstky jsou vhodné do středních i vyšších poloh tzn. Celkové zhodnocení: Jedná se o mrazuvzdornou a úrodnou pološvestku vhodnou i do vyšších poloh , kde Domácí švestky špatne vyzrávají. Podbrdí, jsou tedy vhodné pro výstavbu do vyšších poloh a méně příznivých podmínek.


S Jiřím Mařanem si budeme povídat o meruňkách, které dozrají i ve vyšších polohách naší země.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky