pondělí 9. února 2015

Dušené hlávkové zelí

Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do hrnce, osolíme, ochutíme kmínem, podlijeme hrnkem vody a pod poklicí za občasnému promíchání dusíme na. Pokud máte rádi zahuštěné dušené zelí , máme pro vás báječný tip – přidejte do něj nastrouhanou syrovou bramboru. Zelí také můžete zaprášit hladkou moukou. Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky.


Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány. Hlávkové zelí očistíme, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky.

Nakrájené zelí spaříme vařící vodou. Vložíme do hrnce a zalijeme trochou vody, . Tento pin objevil(a) Petr Boublík. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.


Dušené bílé zelí se sladkokyselou chutí, trochu zahuštěné a měkké. Někdo z pytlíku, někdo z konzervy. Já už si nedokážu představit dělat zelí jinak, nežli z čerstvé hlávky.


Líbí se mi na tom ta skvělá čerstvá . Zelí po česku je, na rozdíl od moravského, bez omáčky, jen lehce zaprášené moukou a ani chuťově nebývá tak výrazné, kyselé.

Dušené hlávkové zelí je typickou přílohou k českým klasickým jídlům. Od husy s kačenou po pečené vepřové, uzené nebo sekanou. Uložte si zelí hlávkové dušené. Na trošce oleje rozpustíme špek a zpěníme cibulku, přidáme na proužky nakrájené bílé zelí. Následně vše dobře osolíme, opepříme, přidáme kmín a zalijeme . Lépe dochucené jídlo by hosté jen přivítali, i když pivko . DUŠENÉ ČERVENÉ ZELÍ KONEČNĚ JSEM OBJEVILA BEZVA RECEPT.


Zelná polévka, dušené zelí, zelné placky a další recepty. Těstoviny Se SýremBramborová KašeMlékárnaGrainsJídlo. Protože bílé hlávkové zelí přináší hospodyňce samé radosti: je trvanlivé, chutné, . V průběhu dušení hlávkového zelí si připravíme cibulku, kterou pak přidáme do měkkého zelí. Vaječná tlačenka není sice žádné kulinářské umělecké dílo a nevyžaduje vlastně žádnou zkušenost s vařením, ale je skvělá a já jen tleskám tomu, jak je snadná . Přemýšlíte, co se zelím a nic vás nenapadá.


Poduste hlávkové zelí , dejte k němu přílohu a pochutnejte si jako . Občas se mne někdo zeptá, jak dělám zelí (nedávno kamarádka Ivuška). Chutné, šťavnaté plátky pečeného bravčového mäsa s výborným výpekom. Aby nebolo bravčové pliecko po upečení suché, použíte tento spôsob prípravy.


Zelí zbavené košťálu a starých povrchových slupek nakrájíme na nudličky.

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a špeku dozlatova. Přidáme do zelí s ostatními surovinami, zamícháme a dusíme pod pokličkou. Když začne zelí měknout, . Telecí maso pečené, bramborový knedlík s cizrnou, dušené hlávkové zelí. Nezahuštěné dušené hlávkové zelí.


Ingredience (na jednu velkou sklenici):. Tipy a pozapomenuté recepty na jídla z hlávkového zelí. Vepřová pečeně po selsku, hlávkové zelí dušené ,bramborové knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky