středa 11. února 2015

Co pěstovat v květnu

Jednou, dvakrát za léto to zřejmě potká většinou z nás. Nepříjemný štípanec od vosy nebo včely, možná i od sršně. Rozeznejte, zda vaše dítě píchla včela, vosa nebo má velký štípanec od. Po útoku včely a vosy zůstane bolestivé, oteklé místo s viditelným místem vpichu.


Vosy se letos přemnožily, jsou agresivnější. Vosy ve vedru útočí: Po bodnutí zemřel muž u obchoďáku v Benátkách .

Jak by tady bylo krásně, kdyby nebyly ty děsný vosy ,“ říká Rudolf Hrušínský alias Franc v kultovním filmu Slavnosti sněženek. U alergiků na hmyzí jed může zarudnout a opuchnout oblast i několik centimetrů od vpichu. Alergická reakce na hmyzí jed může proběhnout pouze v místě . Komáří štípanec lze zklidnit gelem, vhodný je například fenistil.


Není jen na bolesti břicha nebo za ale zklidníte jím i štípanec od vosy. Otok i bolestivost se stupňují, od místa vpichu se na kůži mohou . Kvůli suchu se přemnožily vosy ! Letos jsou vosy úplně všude. Někdy štípanec svědí, jindy i bolí a zasažené místo oteče, byť jde jen o štípanec od komára.

Na otoky pomůže solný polštářek. Nechali byste se dobrovolně pokousat od jedovatých tvorů, jejichž bodnutí nebo kousnutí způsobuje vražednou bolest? Vosy i včely rády sedají třeba na jablka.


Ano, štípanec od komára je obvykle otravný, protože nepříjemně svědí, ale dál už nic nemusíte řešit. Včely a vosy nás bezdůvodně nenapadnou. Příroda jim nadělila žihadla, kterými se brání, jsou-li v ohrožení. Tyto tvory můžeme vyprovokovat . K létu prostě nějaký ten štípanec patří. Bodnutí od včely nebo vosy můžete ošetřit plátkem čerstvě oloupané a nakrájené cibule . Zatímco u včely se míra bolesti může značně lišit podle úhlu a úspěšnosti vpichu, od vosy to bolí tak nějak pořád stejně.


Re: štípanec od mrtvé vosy. To mě celkem překvapuje, že se to běžně neví, že bezprostředně po zabití mrtvá vosa ještě může píchnout - u nás . Hmyzí bodnutí není nic příjemného, někdy končí i těžkou alergickou reakcí. Přinášíme rady a tipy, jak na štípanec. My vám v článku poradíme, co v takovém případě . Vosy jsou skutečně mnohem agresivnější než včely a proto je riziko bodnutí vosou . Neusmrcuje vosy zdaleka tak dokonale, jako Biolit s podchlazovacim efektem.


Jak v případě bodnutí od včely nebo vosy postupovat?

Co dělat, co naopak rozhodně ne? Kdy hrozí nebezpečí a jak se pozná alergická reakce . A můžou vosy přenášet např. Detail otázky na Odpovědi. Tito nezvaní společníci mohou ale zavinit i více než jen bezesnou noc či bolavý štípanec.


Ačkoliv od řady z nich hrozí jen nepříjemné bodnutí, není radno ochranu . Lehká celková reakce: vyrážka vzdálená od místa bodnutí, otoky obličeje,. Včela medonosná má chlupaté tělo a hnědý zadeček, tělo vosy je černožluté a . Na štípanec od včely, vosy a sršně většinou stačí studený obklad. Ve vážnějších případech, kdy dojde k bodnutí do krku nebo jazyka, když . Nakrájela s mým mužem na kolečka cibuli a na každý štípanec. V životě jsem dostal víckrát žihadlo od vosy , třeba i když jsem na ni šlápl, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky