pátek 27. února 2015

Vytrvalé plevele

Jednoleté i vytrvalé plevele musíte pravidelně odstraňovat. Stačí několik deštivých dnů a plevele zcela zamoří všechny obdělávané plochy a . Nejnebezpečnější vytrvalé plevele. Význam vytrvalých plevelů na orné i zemědělské půdě v posledních deseti letech výrazně vzrostl. Jejich podíl v druhovém .

Pěstování kukuřice má velkou řadu specifik. Vytrvalé plevele v kukuřici. Kvůli její citlivosti k nízkým teplotám je termín jejího setí posunut do . Druhou skupinou jsou vytrvalé plevele rozmnožující se převážně vegetativně. Náleží sem druhy, u kterých je hlavním a úporným způsobem . Plevele vytrvalé , rozmnožující se intenzivně vegetativně (viz níže)ː.


Navíc je takřka nemožné při silném napadení likvidovat vytrvalé plevele ručně.

Každý kousek kořene byste totiž museli opravdu důsledně . Velké jednoleté i vytrvalé plevele tedy mají za úkol poraněnou a krvácející půdu co nejdříve zakrýt, svázat a kypřit svými kořeny, léčit svými látkami a zúrodnit . Oddenkaté a kořenové vytrvalé plevele – nejobtížnější jsou bodláky, svlačec, pampeliška (smetanka), bršlice, pýr, pcháč (oset) s hlubokými . Plevel se dá odstraňovat mechanicky, vykopávat motyčkou, vyrývat speciálními nástroji, ovšem některé vytrvalé plevele , jako svlačec nebo . Jinak nám zcela zamoří zahrádku. Jednoděložné plevele - proti této skupině plevelů není možné účinně použít selektivní herbici protože se jedná o trávy. Nejčastější jednoděložné plevele. Pšenice, ječmen, oves, hrách pro mechanizovanou sklizeň, bob, len setý (olejný) pýr plazivý, plevele vytrvalé , plevele jednoleté. Odolné plevele: rdesno blešník, vytrvalé plevele.


Na lehčích půdách s menším výsky- tem plevelů je třeba použít nižší dávky. Roundup nebo další herbicidy nezničil, i vytrvalé plevele , které číhají na svou příležitost. Plevele představují problém, především díky své konkuren-. V některých oblastech se kukuřice plečkuje, což má za následek poměrně spolehlivou . Filtrovat podle kategorie.


Apply Ochrana rostlin filter. Neselektivní postemergentní herbicid se systémovým účinkem, určený k hubení vytrvalých i jednoletých plevelů a trav.

Jeho použitím zničíme v krátké době na záhonech vytrvalé plevele ,. Dále se mohou vyskytnout vytrvalé plevele (pýr, pcháce). Kukuřice setá mimo kukuřice cukrová, plevele jednoděložné jednoleté, plevele jednoděložné vytrvalé , plevele dvouděložné jednoleté, plevele dvouděložné . DVOULETÉ, VYTRVALÉ PLEVELE. Kyselina (4-chlor-2-methylfenoxy)octová (MCPA) je celosvětově běžně používaný selektivní herbicid aplikovaný na již rostoucí jednoleté i vytrvalé plevele.


AT pšenice, ječmen, oves, hrách, bob, len setý (olejný), hořčice, řepka olejka, cibule, pór . Hubí jednoleté a vytrvalé plevele i veškerou nežádoucí vegetaci. Rostliny ho přijímají výhradně zelenými částmi a asimilačním prouděním je rozveden do celé. Při testování na vytrvalé plevele může být nezbytné rozmístit parcely nepravidelně, aby . Hubí i plevele do fáze děložních listů, které jsou v době ošetření již vzešlé. Jehličnany mladé výsadby, jednoleté a vytrvalé . Carfentrazone-ethyl má velice rychlý kontaktní účinek na citlivé plevele, které odumírají během 5–dní po. Platné rozhodnutí školky lesní plevele jednoleté, plevele vytrvalé.


Roundup Biaktiv 1l je neselektivní herbicid na plevele se systémovým účinkem pro postřik.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky