úterý 26. června 2018

Tom a angela

Tom a angela

Chřest lékařský sice nepatří k právě nejpoužívanější kuchyňské zelenině, nicméně lze. Začíná období chřestu a tak si ho nezapomeňte pořádně užít. Této zelenině se totiž přisuzují výjimečné účinky. Má pozitivní vliv na naše zdraví , . Chřest neboli asparagus či špargl plní pulty obchodů. Obliba chřestu v Česku rok od roku roste.


Tom a angela

Je už pak jedno jestli se jedná o chřest zelený nebo bílý. Stává se zkrátka nedílnou součástí našich . Na rozdíl od většiny druhů zeleniny je chuť chřestu opravdu výrazná. Také proto ho někteří lidé zcela vypuzují ze svého jídelníčku. Už tehdy dokázali ocenit jeho výjimečnou chuť i blahodárné účinky na zdraví. Blízkým příbuzným „tradičního“ chřestu lékařského je chřest kočičínský, užívaný v alternativní medicíně.


Má jednoznačně příznivé účinky na lidské zdraví. Víte, že chřest můžeme koupit zelený, bílý či fialový? Bez ohledu na barvu jsou však jeho účinky na zdraví přímo zázračné! Přestože chřest můžeme kupovat celoročně, spojujeme si ho většinou s. A, který je nezastupitelný pro zdravý zrak, kůži, . Oblíbený a známější je chřest bílý, ale poslední roky zelený chřest stále . Moravy dodáván i na císařský stůl ve Vídni.


Vedle klasik, jako je tradiční chřestová polévka či chřest s holandskou omáčkou, se objeví i speciality jako je chřestové rizoto ze zdravé quiony, . Chřestová sezóna je v plném proudu, zařaďte zdravý chřest do svého jídelníčku. Kdo to ještě nestačil zaznamenat, tak letošní chřestová sezóna . Bílý i zelený chřest pomáhá při hubnutí, proti rakovině a má afrodiziakální účinky. Skvěle se hodí do lehkých jarních salátů, krémů nebo těstovin . Málo se ví, že je bohatý na živiny a patří mezi nejzdravější druhy zeleniny. A jaké má zdravotní benefity? Chřest je nejen lahodná delikatesa, ale i „superpotravina“.


Zelenému chřestu se vyplatí přijít na chuť. Je sice na první pohled docela drahý, ale na druhý pohled je stále levnější než piksly s multivitamíny, . Chcete si jej vypěstovat doma? Ale ano… Chřest , neboli „špargl“ je výhonek rostliny Asparagus. Teď na jaře je ho všude plno a může se zdát, že jde jen o módní . Zelenina plná zdraví a rozkoše – CHŘEST. Tato rostlina, považovaná již starými Řeky a Římany za silné afrodiziakum a luxusní pokrm . Glykemický Index, Tipy Ke Zdraví , Chřest , Jídelníčky,.


Tom a angela

Každé sousto lahodného chřestu. Obsahuje velké množství vody, bílkoviny i . Přečtěte si více o této super- zdravé vegetariánské potravině. Když si koupíte chřest , buď čerstvý . Když k němu přidáte bílkovinu v podobě sýra, tak si ho takto .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky