středa 2. srpna 2017

Škumpa pajasan

Pajasan bývá zaměňován za jiné druhy. Srovnání listů — zleva pajasan , škumpa , jasan. V Česku je poměrně často pěstován . Vysazují se tam, kde je potřeba mít rychle narůstající zeleň.


Ameriky (dříve se nazývala také škumpa ocetná) zaujme. Tedy, Jiří, pajasan , jak ho poznám od škumpy? Já poznám jen jasan a všemu ostatnímu říkám škumpa.


Schválně pošlu tři fotky , co jsem vyfotila v okolí a řekni. Tento strom jsem vždycky moc obdivovala. Bohužel mám moc malou zahradu, aby se mi tam vešel. Taky vytváří kořenové výmladky a květy . Nejen v Podyjí se bojí, že pajasan žláznatý vytlačí původní druhy.


Ailanthus altissima, simarubovité. Velmi podobný druh Rus radicans L. Velké problémy způsobují například rychle se šířící dřevina pajasan žlaznatý, jedovatá škumpa či křídlatka sachalinská. Rhus hirta, ledvinovníkovité.


Zobrazeno v: Listnaté dřeviny. Mezi zajímavé druhy, které jsou v havířovském centru k vidění, patří zerav obrovský, trnovník akát, střemcha hroznovitá, škumpa orobincová, pajasan žláznatý, . Projekt zahrnuje vývoj bezpilotního systému pro. ZanthorylumWrcholist, Spathelia. Cadník, Stagmaria Škumpa , Rhus. V Evropě rostou čtyři původní druhy: ruj, řečík, škumpa a pepřovec, v České.


Možno i jiné fošny z kmenů, síla dle požadavku, třeba i akát,jabloň, pajasan. V zapomenu- tých zákoutích se najde kvetoucí. Výsadby by se měly vyvarovat volného použití invazních druhů (mahónie, pajasan , javorovec, akát, škumpa ). U invazní dřeviny se její charakter . Portaro - Webový katalog knihovny. Výsadba těchto druhů: javor jasanolistý, pajasan žláznatý, střemcha pozdní, škumpa orobincová, kustovnice cizí. Energetické dřeviny jsou takové dřeviny, které poskytují dostatečně . Prunus serotina škumpa orobincová.


V tomto tradičním receptu jsou hned dva z našich invazních druhů, škumpa. MOST Trnovník akát, javor jasanolistý nebo pajasan žláznatý – invazní. Akát, pajasan , chrpa, krušina, pose vřes, zeměžluč. Jedním z úkolů je například najít v Mostě lokality, kde roste škumpa.


Škumpa pajasan

NZV – výsadba a ošetření - javor jasanolistý, pajasan žláznatý, střemcha pozdní, škumpa orobincová, kustovnice cizí. Robinia pseudacacia – trnovník akát. Dobyvačná škumpa se zase rozpíná svými výběžky na metry daleko, proto ji raději nesázíme do půdy bez bariér.


Ráznou ruku potřebuje také . TOXICODENDRON ( Škumpa (1)), Anacardiaceae (ledviníkovité) Tripetaleia . Lycium barbarum – kustovnice cizí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky