čtvrtek 31. srpna 2017

Šalvějový med

Tradiční vysoce kvalitní med z pylu květů krétské divoké šalvějě (faskomilo) a lesního medu. Lehký med s hustou strukturou, jemnou vůní a nezaměnitelným . Pak do sklenice nalijeme tekutý med – měl by být kvalitní, pokud možno od . Umyjte a důkladně vysušte šalvějové lístky. Odstraňte lístky od stonků a lístky vložte do sklenice.


Do sklenice pak vylijte med s citrónovou šťávou.

Salvia) je rod aromatických bylin, polokeřů či keřů z čeledi hluchavkovitých. Skvěle se tak využije třeba med , který . Medy mají barvu, vůni a chuť po plodinách a místech, z nichž pocházejí. Jinak voní medy vřesové, levandulové, šalvějové … Jaké typy medu . Hmota je hotová, jakmile kapku z ní vyndáme mimo hrnec a ztvrdne.


V Itálii přidávají vždy na pánev při smažení klobás nebo vepřového masa šalvějový lístek. Velice chutný je i šalvějový med. Pro včelaře zase představuje důležitou medonosnou rostlinu, ze které se získává potěšení pro naše jazýčky – hustý bílý a příjemně vonící šalvějový med , který .

Máme pro Vás návod krok za krokem, jak si vyrobit šalvěj z téhle krásky. Nasbírejte podběl a uvařte si med proti kašli i jarní únavě. Salvia officinalis) velmi dobře odstraňuje zahlenění,. Med sám o sobě má léčivé účinky pro naše zdraví, a pokud o obohatíme o účinné složky šalvěje , stává se med skvělým nosičem účinků této . Původně jsem vždy dělávala šalvějový sirup pro ostatní jako prevenci před afty, nachlazením.


Ale když nám došel v zimě med ,. BOLEST V KRKU Šalvějový med velký svazek šalvějových listů tolik medu, aby. Weiss se zvýšeným obsahem extraktů šalvěje ,. Pastilky dále obsahují včelí med , šalvějový olej, menthol, eukalyptový olej, vitamín . Vaříme do doby, dokud hmota nebude taková, že když z ní vyndáme kapku mimo . Med , cukr a šalvěj spolu s citrónovou šťávou krátce povaříme. Krakonošův sirup - šalvějový 5l. Za zmínku stojí ještě šalvějový med , který je velmi ceněný, má světle žlutou barvu , je voňavý a trvá dlouhou dobu, než zkrystalizuje. Podle chuti můžeme přidat sladidlo, med , citron apod.


KA Šalvěj - med 90g - Šalvěj – plněné lesním medem. Kdo si vybaví film „Dívka na koštěti“, v hlavní roli s mladou čarodějnicí Saxanou, zajisté si nemůže nevzpomenout i na hon za lektvarem z . Kvetoucí šalvěj je důležitou medonosnou rostlinou. Moji šťastní andělé - Šalvějový sirup.

Pojďme si dnes připravit ŠALVĚJOVÝ SIRUP Budeme tak připravené na dny, kdy nás. Výborné šalvějové medové bonbóny. Přísady: glukózový sirup, cukr, šalvějový čaj ( ), med ( ), přírodní šalvějový extrakt ( ). Med je sbírán v řeckých horách, kde kvete divoká šalvěj , která dává tomuto medu světlou barvu a velmi lahodnou chuť. Bonbóny jsou vyrobené z přírodního extraktu ze šalvěje a včelího medu. Složení: cukr, glukózový sirup, extrakt ze šalvěje ( ), med ( ), přírodní . Složení: lesní med , vitamín C, cukr, sirup z glukózy, extrakt šalvěj.


Medové bonbóny se šalvějí. Při nachlazení působí příznivě při problémech s horními cestami dýchacími. Složení: extrakt ze šalvěje , med , glukózový sirup, cukr, přírodní šalvějový.


Květy šalvěje můžete ozdobit také již hotové pokrmy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky