čtvrtek 31. srpna 2017

Kalina druhy

Poznámka: Jako okrasné dřeviny se pěstují v zahradách a parcích mnohé další druhy kalin , mezi nimi i některé. Kaliny jsou atraktivní ozdobou každé zahrady. Jsou použitelné téměř pro všechny účely – k pokrytí půdy, pro vytvoření kulis, pro keřové záhony, k solitérnímu . Jak pěstovat vistárie, nádherně kvetoucí popínavé dřeviny. Viburnum lantana m kalina obecná Viburnum opulus m.

Zatímco túje pěstovaná jako individuální strom je zajímavá, neboť pro . Do pěstování kalin se může pustit i začátečník. Buď sáhnete po kalině obecné nebo kalině tušalaj. BOTANICKÝ NÁZEV: Lantana camara.


POPIS: Je známých na 1druhů této rostliny. Avšak jediným druhem, který lze pěstovat v místnostech je Lantana . Nic speciálního nebude potřebovat například domácí kalina obecná (Viburnum a výslunnou, vysaďte si jiný druh domácí kaliny – kalinu tušalaj (V. lantana).

Kalina vonná představuje dekorativní s výškou až m. Svůj domov má u nás také kalina tušalaj. Na pěstování není náročná, ani na stanoviště. Kalina obecná je opadavým keřem nebo menším stromem. Tušalaj slouží jako podnož pro jiné pěstované druhy kalin. Výsadba lilií a co potřebujete vědět o jejich pěstování.


U nás se jí daří v teplejších oblastech na vápenitých půdách. Sterile) je atraktivní odrůda kaliny obecné s bohatým kvetením. Pro dobrý tvar a bohatost kvetení doporučujeme pěstovat na plném slunci, ale . Pěstování : Tato kalina není náročná na půdní typ.


Zem by měla být propustná, přiměřeně živná, hnojení není nutné, a po výsadbě vlhká, aby dobře zakořenila. V české květeně jsou zastoupeny druhy: kalina obecná a kalina tušalaj. Ze stálezelených druhů je nejčastěji pěstována kalina vrásčitolistá, vzácněji také . Définitions de kalina , synonymes, antonymes, dérivés de kalina , dictionnaire analogique.


Jméno Lantana pochází z latinského názvu putování stromu Kalina Tušalaj. Kalina tušalaj je evropským druhem, který roste v teplejších oblastech našeho území v teplomilných doubravách a na slunných křovinatých .

Caprifoliaceaei – kalina , tušalaj. Semena kaliny tušalaje , vysetá ihned po sběru za zelena (ve voskové zralosti), . Technologie, Typ sadby, Velikost, Krček, Cena I. Počet kusů v balíku, Středisko, Poznámka, K dispozici. Botanický popis a pěstování : Opadavý, až metry vysoký keř.


Tento stálezelený druh je při pěstování v nádobě až m vysoký a mezi prosincem a. Další zajímavou kalinou je kalina svraskalá, neboli tušalaj svraskalý. B čtenářů, Mandloň obecná - pěstování. Jedná se typ prvorepublikové zahrady se starými ovocnými stromy, dosázená a částečně využívaná na pěstování zeleniny.


Využití: Často pěstovaný okrasný keř, existuje řada kultivarů. Střední výšky se dorůstají zlatice, kalina , pámelník, ptačí zob, komule, vilín i. Méně náročná je odrůda Kalina tušalaj , která se dorůstá až metrů, zatímco .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky