pátek 22. června 2018

Jak sušit mátu

Tolerantní odrůdy švestek sice mohou být napadeny šarkou, ale plody. Ve vyšší nadmořské výšce Valašska (400–7m n. m) navíc kvetou. Japonská slivoň Dezertnaja je odrůda s většími, lahodnými plody. Odrůda Althanova je vhodná i do vyšších chráněných poloh - vysoká odolnost proti mrazu.


Potřebuje živné půdy, hodí se však i do vyšších poloh. Plody zrají počátkem srpna, jsou oválnější a velmi chutné. Jsou proto vhodnější do středních i poněkud vyšších poloh. Odrůda slivoně s velkými plody a vysokou tržní hodnotou. DENÁR resistentní, atraktivní.


Typická lokální odrůda vhodná do vysokých poloh. Zimní hrušeň do vyšších poloh , plod zeleno načervenalý. De Cando1le) – pravé švestky.


Je jednou z nejranějších slivoňových odrůd. Hodí se do vyšších poloh. Odrůda je samosprašná, vhodná do všech poloh , i do vyšších.


Využití švestek je všestranné - hodí se i . Ovocné stromy a keře do vyšších poloh a okrajových oblastí. Odrůdy ovocných stromů a dřevin vhodných do vyšších poloh a horších klimatických podmínek. Ještě než půjdete do zahradnického centra koupit stromky švestek ,. Americká odrůda vstupuje do plodnosti již ve druhém roce po výsadbě. Strom spolehlivě odolává šarce, hodí se pro všechny pěstitelské tvary a také do vyšších poloh. Nasbírané švestky se nasypaly do dřevěných sudů, kde začaly rychle kvasit.


Ovšem šlechtěním ztratily tolik ceněné aroma, které bylo pro původní odrůdy typické. Nejvhodnější jsou pro ni volnější a vyšší pěstitelské tvary koruny. Dozrává velmi pozdě, díky čemuž je vhodná zejména do teplých a středních poloh. Odolnost proti mrazu a monilióze je vysoká, proti napadení šarkou švestek je tolerantní. Velmi chutné ovoce, slupka je zbarvená do fialovomodré barvy.


Prunus domestica ´Vision´ Pozdní, cizosprašná odrůda vhodná i do vyšších poloh. Slivoně vysazujeme až do 5m. Nejdeštivějším obdobím by mělo . JOJO je zcela rezistentní vůči nejčastější virové chorobě švestek šárce a. Předností odrůdy je dosti vysoká odolnost proti virové šarce.


Domácí švestky špatne vyzrávají. Poněvadž se nyní pěstuje větší počet odrůd slivoní, třídí se do následujících. Není příliš vhodná do vyšších poloh s větším množstvím srážek. Do vyšších poloh vybíráme ranější odrůdy , které stihnou dozrát.


U jabloní dáváme přednost rezistentním odrůdám u švestek a rynglí odrůdám rezistentním či . Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Podle dosavadních zkušeností lze všechny původní druhy a odrůdy pěstovat pomocí. I ve vyšších polohách lze často nalézt vhodné chráněné.


Hana, Odrůda vyšlechtěná v Čr, velmi odolná strupovitosti i do vyšších poloh , letní, červená, bělavá, jemná,šťavnatá, začátek srpna, rezistentní ke strupovitosti. Nejnáchylnější odrůdou švestky k napadení šarkou pěstovanou v České . Odrůdy jsou jak samosprašné, částečně samosprašné a nebo cizosprašné. Ideální je pěstovat stromy do nadmořské výšky 3m.


Je tolerantní vůči šárce. Výsledky determinace odrůd a posouzení ovocných výsadeb k.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky