čtvrtek 28. června 2018

Chov křepelek venku

Mírnější zimu zvládnou i křepelky , které se rozhodnete chovat venku. Ovšem chce to pár menších úprav v jejich příbytcích. Je více možností chovu a to volný chov ve voliérách, běžný a klecový chov.


Dobrý den, je možné chovat křepelky celoročně venku ve voliéře? Celoroční chov křepelek ve venkovní voli. Křepelky japonské přez zimu venku ?

Chov křepelek zvládnou i začínající chovatelé - Chytré bydlení Chytre-bydleni. Chov japonských křepelek je stále oblíbenější. Jsou však velmi hodnotná a křepelky je snášejí pilně. Co všechno je k chovu křepelek potřeba?


U nás jsou známé dvě užitkové linie . Existují i speciální plemena, která jsou pro danou užitkovost vyšlechtěna. Teplota, ve které křepelky žijí, by neměla klesnout pod 18°C. Ale nejlepší teplota pro domácí chov křepelek je kolem 20°C.

V létě nechejme křepelky venku. Pokud zamýšlíte chov křepelek na vajíčka a nebudete se zabývat odchovem křepelek, do hejna nepořizujte. O křepelkách japonských toho najdete hodně, existuje literatura, na internetu najdete stránky. Pro chov křepelek nepotřebujete žádné speciální klece s roštem. Zda je můžu bez strachu nechat celou zimu venku ? Přesto se křepelky a jejich vejce objevují v obchodech a restauracích.


Osobně se snažím chov křepelek propagovat a doporučovat. V letních měsících chovám křepelky venku bez přitápění a přisvěcování a nesou mi pravidelně. Od jara do podzimu křepelka snáší jedno vejce denně.


Loni jsem poprvé zkoušel chov několika kusů venku v králíkárně. Ahoj, mohl by ses prosím rozepsat podrobněji o podmínkách chovu ? Chová někdo z vás křepelky ? Také ho necháte venku volně létat? Mám představu, že bych je měla přes léto venku na vejce a na podzim by.


Je jasné, že přirozeného odchovu nedosáhnete při chovu na roštech,. Ahoj,věnuji se chovu křepelek ,užitkovostí a jejich zdravím vajíčkům,zatím se jedná o. Na obrázku může být: rostlina, strom, venku a příroda . Vyspádovaný rošt, aby se vejce vykutálely ven a křepelky je nepošlapaly.

Porovnání výhod zakoupeného a vlastního inkubátoru pro chov křepelek. Oxid uhličitý je pomocí pórů skořápky veden ven ,. Možná, že pro někoho chovu křepelek se stane ziskovým obchodem, jiní budou. Potřebují být upevněny venku , aby křepelky držely hlavy skrz otvory v kleci. Napáječky pro drůbež vybírejte podle toho, pro jakou drůbež bude určená. Pro klecový chov křepelek je.


Přes léto křepelky můžete chovat venku , ideálně ve voliérách. ZÁKLADNÍ FAKTORY BIOKLIMATU V CHOVU KŘEPELEK. Proklubávání ve střední části vejce je . Nejsou vůbec náročné na chov.


Se sestrou jim dvakrát týdně měníme podestýlku z písku a když je venku pěkně, dáváme je do ohrádky na travičku. K obzvlášť vhodnému plemeni pro nízkonákladový chov v českém prostředí. Já mám venku ve voliéře křepelky a jedna je tak ochočená že furt chodí za.


Jelikož máme chov křepelek dopřáváme si téměř výhradně doma ke konzumaci. Vejce se po spádovitém roštu vykulují mezerou ven před klec kde je čistá lze .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky