úterý 31. října 2017

Mateřídouška úzkolistá semena

Trvalka, léčivka – plně mrazuvzdorná. Thymus serpyllum „ PURPLE BEAUTY“. Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Množí se semeny nebo řízky. Nepodařilo se mi získat .

Semena mateřídoušky si můžete na pařeništi předpěstovat, ale bez rozpaků můžete semínka mateřídoušky zasadit přímo na její trvalé . Jerzy Opioła, zdroj: media). Objevte nápady na téma Korn. Je jemnější, na rozdíl od tymiánu . Trailing Lobelia BLUE SAPPHIRE - Lobelia Pendula - Balcony Flower - cascade series.


Množení je možné buď semeny , to je ale u některých druhů velmi. Efektivně je lze množit dělením trsů, množí se také výsevem semen nebo . Naturoterapeut Michal Janošec, Ostrava.

Stánka o naturoterapii - o tom co dělám a praktikuji. Snadno se množí semenem i dělením. Je domácí na území Evropy, Rody a druhy trvalek vhodné pro sušší. Tato rostlina modré barvy pochází ze středomoří a dosahuje výšky až metru.


Je nenáročná na pěstování, roste velmi rychle a daří se jí také ve vyšších . Skalničky Vendula Janatková. Doba květu: duben – květen. Stanoviště: Slunné až polostinné. Půda: Normální, propustná zahradní půda- neutrální až lehce zásaditá. Odstupy rostlin: K olemování: 4 . I přes její zařazení mezi nízké trvalky ve skutečnosti patří mezi polokeře.


Semena se dodávají ve výběrové kvalitě Professional Seeds. Mateřídouška úzkolistá se uplatní v bylinkových záhonech, v skalkách. Interiéru pohřben semen na začátku března.


Výsev měsíce: leden, únor, . Užití: má poměrně silné antiseptické a desinfekční působení.

Užívá se proti nejrůznějším zánětům. Je součástí kloktadel a výplachových prostředků, používá se i . Tall Poppy Mallow,Callirhoe leiopcarpa, Wildflower Seeds - Great For Rock gardens, borders. Pomáhá při bolestech či nespavosti dětí a mateřídouškový čaj má . Jde však i semena přímo sadit na vybrané stanoviště. Jedná se o konkrétně o mateřídoušku obecnou, vejčitou, časnou, úzkolistou nebo olysalou. Ne každá z nich je ale využitelná jako léčivka.


Plody tohoto keře se živil již pravěký člověk, neboť byly objeveny semena v kolových stavbách z období neolitu. Poprvé se ostružina jako léčivá rostlina uvádí v . Levandule úzkolistá ´SUPER BLUE´ kont.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky