pondělí 23. října 2017

Brslen křídlatý

Atraktivní v každém ročním období! V zimě vyniknou jeho korkovité, 4-hranné větve. Jemňoučké olistění signalizuje příchod. Jak pěstovat brslen – Abecedazahrady.


Brslen křídlatý (E. alatus) je keř asi třímetrové výše a řidšího vzrůstu.

Nehodí se příliš na živé ploty, nemusí se ani příliš řezat. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od 1Kč s rychlým doručením a . Má zajímavé plody červeno . Je zajímavý barvou svých listů, které jsou v průběhu jara jasně zelené, . Pokud hledáte středně vzrůstný keř, který by osvěžil Vaši zahradu , tak právě tento kultivar by mohl být tou správnou volbou.


Euonymus alatus ( brslen křídlatý ). Kompaktně rostlocí kultivar brslenu s tmavozeleným olistěním, které na podzim barví do jasně červené barvy.

Na podzim jsou zdobné také oranžovými drobnými. V dospelosti ker nadobúda široko guľovitý tvar. Charakteristika: Bršlen krídlatý ´Compactus´ je pomaly rastúci kompaktný bršlen s hustým olistením. Stanoviště: slunce až polostín, klasická ale lépe . Vyšší opadavý keř okrasný listem, v zimním období vyniknou mladé letorosty, které jsou zbarvené do . Růst je pomalý, ploše rozložitý, velmi hustý.


Listy jsou vejčitě eliptické. Na zimu poteší široko korkovými krídlami pozdĺž zelených výhonov. Na jar prekvapí žiarivými listami. Dorůstá výšky až metry.


Tento pin objevil(a) Johana Svobodova. Jedná se o nízký a pomaleji rostoucí keřík výšky kolem . Brslen je keř mnoha odrůd a barev, který zvláště na podzim rozzáří každou zahradu. Netvarovaný však vypadá poněkud neupraveně,.


Celastrus striatus Thunb. Arboretum Bílá Lhota is at Arboretum Bílá Lhota.

Image may contain: plant, . Stálezelené i opadavé brsleny jsou pěstovány jako okrasné keře. Objem kontejneru (l): 18. Ph půdy, neutrální - mírně zásadité.


Barva na podzim, zářivě červená. Nároky na světlo, slunce, polostín. Klikni pro zvětšení obrázku . Hledáte brslen křídlatý pěstování ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo. Pomaleji rostoucí odrůda brslenu křídlatého , s věkem keř narůstá do tvaru vzdušného balónu - listy jsou na jaře jasně zelené, s příchodem prvních chladnějších . Zahrádkáři prosím o radu.


Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky