čtvrtek 12. října 2017

Pažitka květ

Ačkoli pažitka patří k dvouletým rostlinám, pěstujeme ji jako víceletou. Na stanovišti by však neměla zůstávat déle než tři . Někdy se doporučuje květy odstraňovat, aby rostlina zbytečně nevysilovala. Ale je možné ponechat pažitku kvést na okrasu.


Její květy jsou jedlé a tak je můžete . Chutné jsou i pěkné fialové květy. Jméno nese po pažitu, a přece to tráva není. I když jsou květy pažitky poměrně dekorativní, necháváme je na rostlině pouze v případě, že ji chceme pěstovat na semeno. Barva květu ‎: ‎fialová, růžová Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Pažitku pěstujeme pro duté, . Květy pažitky jsou také jedlé a posloužit mohou . Na zahrádkách teď zrovna kvete pažitka a hospodyňky se zlobí, že kvůli tomu skončila její sezóna.


Stonky pažitky sice pravda trochu ztuhnou, ale. Od druhého roku pažitka kvete. Oboupohlavné, pětičetné, růžové nebo jemně fialové květy se objevují od května do července.


Na konci trubkovité lodyhy . Předpokládá se, že pažitka (Allium schoenoprasum) pochází ze středomořské. V druhém roce pažitka vykvete růžově a nafialovělými květy. Je vytrvalá zelenina pôvodom zo Stredomoria a je veľmi oblúbená po celom svete ako zelené korenie. Pažítka je v kuchyni veľmi oblúbená, má jemne pikantnú . Má fialově zbarvené květy , které jsou jedlé a svým tvarem a zbarvením jsou velice podobné květu jetele.


Pro asijské zeleniny (česnek pažitka, pažitka čínská) viz Allium tuberosum. Pro jiná použití viz pažitku (disambiguation). Thank you for taking a look at one of our several hundred Hybrid Rhododendrons we have for sale on Etsy and our website!


Pažitka květ

Zdarma pro soukromé i komerční použití. Roste planě po celé Evropě. Pokud chcete, aby vaše pažitka byla pořád v plné síle, . Když pažitka vykvete zajistí vám semínka na další roky, tak proč to nevyužít? Pro semínka zbavená květů podrolte prsty každý květ. Druhým rokem pažitka na záhoně rozkvétá.


Květy jsou růžové až nafialovělé a jejich nektar je pochoutkou pro včely. U nás je známá pažitka pravá nebo pobřežní. Má fialové paličky květů a dlouhé, trubkovité, na konci špičaté listy.


Pažitka květ

Květy rozkvétají počátkem léta a jsou jedlé . Ide o bylinku, ktorá je veľmi obľúbená pre svoju ostrú chuť, ale aj . Jinak jsou ale květy pažitky jedlé a ve fialovém nebo bílém zbarvení vypadají velmi efektně i jako ozdoba pokrmů. Připojím malou poznámku - květy otrhávám také - jednou se mi stalo, že se mi vysemenila do okolí (byla na záhoně s trvalkami), konkrétně do . Ty květy jsou velice chutné a navíc krásně ozdobí třeba špagety. Můj syn je miluje a může se jich ujíst.


Ani nemusí zelenou pažitku. Kořínky vyrůstají z malých. Většinou se při přípravě pokrmů používá pouze nať, ale i jedlé květy pažitky spolu s natí můžeme použít k ochucení salátů, tvarohových .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky