středa 28. března 2018

Mateřídouška vejčitá

Patří k našim nejrozšířenějším . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od Kč s rychlým . Kvete v měsících ‎: ‎červenec - září Dama. Výskyt: mateřídouška vejčitá (někdy také mateřídouška polejová) se vyskytuje téměř na celém evropském kontinentu.

Slovensky: Materina dúška vajcovitá. Thymus pulegioides - mateřídouška vejčitá (mateřídouška polejovitá). Malé vejčité listy, krátce řapíkaté, jen na bázi chlupaté. Možná často ani nevíme, že na své zahrádce pěstujeme učiněné léčitelské zázraky.


A jedním z nich může být právě mateřídouška. Schmidt - mateřídouška vejčitá kraňská. Vyžaduje suché, slunné a teplé stanoviště a propustnou zem.

Thymus froelichianus Opiz, Thymus carniolicus Borbás, Thymus . Pěstování: Náročnost … nenáročná. Přímý výsev do půdy … IV. Výsev pro předpěstování . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Typický druh světlých lesů a stepí, který se v souvislém . Mateřídouškou se živí larvy motýlů.


Větvící se stonky tymiánů a mateřídoušek mohou být přímé či plazivé, často. Jižní stráň s mateřídouškou. V katalogu nemáme podrobnější informace o mateřídouška vejčitá.


Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu. Sušená nať mateřídoušky z českého kraje. Sklizena bez strojové výroby 1 přírodní.


Pro svou příjemně aromatickou vůni je . Neuvěřítelna cena na Tymián bylina, Herba serpylli, mateřídouška vejčitá v Busko-Zdroj (Polsko) od společnosti ZIELPOL Tomasz Marzec.

V ČR nejhojnější druh mateřídoušky , po celém území roste roztroušeně až hojně, pouze na jižní Moravě roste méně, všude jinde od nížin až do podhorských . Latinský název, Thymus pullegioides. Vhodná i do vyšších poloh. Pěstujeme na kyselých nebo neutrálních půdách, spíše . Thymus praecol), mateřídouška olysalá (Thymus glabrescens), mateřídouška úzkolistá (Thymus serpyllum), mateřídouška vejčitá. Titulní stránka Plantae - rostliny Magnoliophyta - rostliny krytosemenné Lamiaceae . Zpět do přehledu fotogalerií. Loga Karlovarského kraje a Živého kraje.


Matricaria chamomilla 1medvědice lékařská 1Melilotus albus Melilotus altissimus58 . Porovnáme-li tymián a mateřídoušku, všimneme si několika . THYMUS PULEGIOIDES SUBSP. CARNIOLICUS - mateřídouška vejčitá kraňská. Tento druh je z hlediska ohrožení řazen do kategorie C1 . Milíkov, Mališové doliny, Dana Morcinková, Aneta Valasová, Veronika Kalníková, Detail. Všechny v ČR rostoucí druhy . This Pin was discovered by Jitule Vrtule.


Discover (and save) your own Pins on Pinterest.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky