pátek 23. března 2018

Zahradnictví jaroměřice

Málokdo ji nepoužívá, je totiž velmi chutná. Její citronová chuť působí uklidňujícím. Ochutnali jste někdy třeba kapustový dort?


Zahradnictví jaroměřice

Pokud ne, můžete vyzkoušet - inspirujte se recepty naší spolupracovnice Katky Boesenberg. I když nejsou kdovíjak atraktivní, jejich vůni a chuť předčí máloco! Přesně takové trvalky jsou máta i meduňka. Tyhle rostliny, které leckdo nazývá plevel, naprosto nic. Letní recepty z máty a meduňky: Džem pro chuť i dobré zažívání, sirup proti.


Nejlepší recepty s meduňkou. Jak a proč meduňka pomáhá zdraví. Velmi oblíbená je jako ozdoba dezertů, například . Do svařené a vychladlé vody dáme celou meduňkovou nať - nastříháme dle potřeby), přidáme cukr a kyselinu. Necháme alespoň hodin louhovat v. Tinktura má silnější účinek bez čaj, neboť éterické oleje se lépe rozpouštějí v alkoholu. Podívejte se na fotky a hodnocení ostatních labužníků, kteří už jídlo připravili.


VYZKOUŠEJTE ZDRAVÉ RECEPTY. Meduňka obecná – další recepty a informace. Jaké mají účinky, jak je pěstovat a jak zpracovat? Můžete vyzkoušet ověřené recepty s meduňkou. Bylinku pojmenovanou meduňka znali už i naši starověcí předkové.


Vysazovali ji před svá obydlí, aby tím odehnali zlé duchy. Ve středověku pro změnu přibrala . V kuchyni je meduňka vděčnou bylinkou do letních salátů, stačí přidat pár mladých lístků. Svůj latinský název meduňka dostala z řeckého slova melissa, které znamená včela.


Zahradnictví jaroměřice

PNS, v prodejnách zdravé výživy a dalších vybraných obchodech. Neváhejte, protože říjnové číslo za to . A to ani zdaleka není vše, meduňka lékařská je doslova zázračná bylinka, která. Další recepty z této bylinky najdete ZDE. Lidově: Citronelka, citronový balšám, citronová melisa.


Původem z Malé Asie a východního Středomoří. Meduňkový čaj je vyrobena ze 1 nati a pro přípravu jej stačí pouze zalít horkou vodou. Máta a meduňka , to je vůně! Již od středověku je meduňka známá jako přírodní prostředek ke.


Pomáhá nám večer zavřít očka a spát jako Šípkové Růženky. Má ale i další vlastnosti, jež jsou hodny . Recepty s meduňkou – ZDE. Suroviny: vejce, kg brambor, 1ml mléka, cibule, meduňka , pažitka, petrželka, lžíce kopru, 1g kysané smetany, pepř mletý, olej, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky