úterý 20. března 2018

Petržel hnojení

Pokud záhon na podzim opatříme zeleným hnojením, bude petržel absolutně spokojená. Přímé hnojení kompostem jí však nedělá dobře. Chcete-li si vypěstovat petržel , musíte dodržet pár základních rad. Mezi něž patří: kvalitní semínka, prostředí, hnojení , stříhání.


Pojďme se blíže podívat na . Během vegetace vyžaduje petržel pravidelnou zálivku a přihnojování.

Nejvhodnější je rostliny zalévat odstátou vodou . K pěstování je vhodná ze semen, je velmi nenáročná . Nevyplácí se ani přehnaná péče a hnojení. Petržel je dvouletá rostlina. To může bylinkám spíše uškodit.


Většina z nich pochází ze středomoří a jsou zvyklé na chudší . Je to také výborný prostředek k pročištění pleti. Snesou pouze kompost, a to v dávkách 150 . Taky není špatné nesít příliš hustě a včas vyjednotit.

V přehuštěném porostu kořenová zelenina špatně roste. Když nemůžete zalévat, zkuste je nasít do takových . Zejména při hnojení draslíkem je třeba respektovat citlivost zeleniny vůči. Mrkev a petržel vyséváte přímo do záhonu, jak si to jejich kůlovitý kořen žádá. Jde o zeleniny druhé tratě, které potřebují půdu ve staré síle, tedy jim najděte . V půdě musí být dostatek živin, nesmí v ní ale být nerozložené zbytky rostlin, kameny, měla by . K hnojení můžeme použít Cererit či Kristalon. Posátá pletiva se deformují a zasychají.


Nesnáší čerstvé organické hnojení. Vyséváme co nejdříve na jaře, aby měla dostatek zimní vláhy. Osivo petržele je citlivé na plynulé zásobení vláhou zejména v . Jak pěstovat kadeřavou petržel - postup, zálivka, světlo, hnojení , přezimování.


Kořenová petržel určená zejména pro pěstování ve středně těžkých půdách. Libovat si budou v kypré půdě, kterou jste vyhnojili na podzim. Hnojivo je určeno k základnímu hnojení před setím či sázením plodin s. Zelí, kapusta, tykev, petržel , česnek. Organická hnojiva - stájová, komposty, nať, chrást, zelené hnojení. Pokud chceme na balkoně vypěstovat kořenovou petržel , musíme zvolit velkou a hlubokou nádobu.


Velmi kvalitních kořenů dosáhne při pěstování na hrůbcích.

Prospěje jí pravidelné hnojení. Podobně jako bazalku, i petržel. Pastinák vypadá jako petržel a chutná jako mrkev. Výše hnojení se řídí nejen nároky jednotlivých druhů zeleniny, nýbrž také roční . Takový způsob předpěstování je vhodný hlavně pro bazalku, pažitku či petržel.


Hnojení pomocí skořápek má ještě další výhodu. Ostré hrany odradí slimáky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky