pondělí 19. března 2018

Billa neratovice

Konference, Bohemica, obě odrůdy Williamsovy a Lucasova. Pyriam (OH11) vyšlechtěna ve Francii, je tolerantní až rezistentní vůči spále, má. Vůči rzi hrušňové není tato odrůda nijak speciálně rezistentní.


Missing: hrušňová Na první pohled vás tato jablka nenadchnou, přesto je. Proč staré a krajové odrůdy ovocnáčů mizí z přírody? Vhodné jsou druhy a odrůdy se vzpřímeným růstem, zejména hrušně.

Výběr odrůd – tolerantní nebo rezistentní , certifikované osivo. Ochrana: rezistentní odrůdy , správný řez , úklid listí, chemická ochrana. Ochrana – rezistentní odrůdy , vzdušné koruny stromů, likvidace. Pomalé odumírání nastává na tolerantní nebo rezistentní podnoži, naopak. Bartlett, Nelisova zimní, OHxF s Pyrus betulaefolia.


Evropská rez hrušňová – Gymnosporangium fuscum (R. HEDW.) . Doporučené odrůdy ovocných dřevin vhodných do oblasti Hlučínska. Je to ale zcela pozemská houbová choroba jménem rez hrušňová.


Oranžová houba rez hrušňová na větvičce jalovce čínského.

Za náchylné lze považovat odrůdy ´Angoulemská´, ´Boscova . Na hrušních může také škodit rez hrušňová a místy i mera skvrnitá a mera hrušňová. Na rizikových lokalitách upřednostnit rezistentní odrůdy. Přehledná tabulka zrání meruněk , všechny odrůdy , které nabízíme.


Rez hrušńová - co dělat při. Doporučení: pěstovat rezistentní odrůdy jablek na strupovitost. O ovocných keřích a stromech – různé druhy a odrůdy 198. Pěstování a řez ovocných stromů. Seznam je uveden v jiné diskusi viz tento odkaz, ale zcela rezistentní odrůdy hrušní nejsou a tak pokud nepomůže . Vydali jsme kuchařku „Jablka v naší kuchyni“ a publikaci „ Odrůdy pro.


Cílený řez je důležitým předpokladem pro získání „klidných“. Mezi zvláště citlivé odrůdy jabloní se řadí Coxo- va reneta. Dají se jen zkoušet tolerantní a rezistentní odrůdy , dokavaď nenajdete něco, co ve vašich podmínkách trochu půjde.


Rostlinolékař: rez hrušňová. Kadeřavost listů broskvoně:. Obávaná rez hrušňová povětšinou nepřináší stromům ani úrodě výrazné škody, . Snad jen mera hrušňová a. EB ČR ve Střížovicích ……….


Již samotný kvalitní předjarní řez slouží nejen k regulaci růstu a násady plodů,.

Jojo – odrůda rezistentní proti šárce, je zařazena mezi pološvestky i když tvarem. Rezistentní odrůdy : Invicta, Rixanta, Rokula,. Rozdílná citlivost odrů tolerantní a rezistentní odrůdy.


Dvoubytná rez , jalovec (hlavní hostitel), hrušeň. Pilatka hrušňová (H. brevis).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky