úterý 26. září 2017

Šeflera jedovatost

Ani tato elegantní pokojová rostlina vašemu psímu miláčkovi zrovna neprospěje, pokud by se rozhodl si na ní pochutnat. Jsou krásné a čistí nám vzduch, ale některé jsou bohužel i jedovaté. Máte-li nenechavá domácí zvířata anebo malé děti, buď se pěstování . Z pokojových druhů jsou to například kroton, šeflera nebo některé filodendrony, varuje botanička Jana Škorničková.


Mame take cerstvou zkusenost, takze se podelim o info. Treba to do budoucna nekomu pomuze. Syn (19m) utrhl list a ccav1-cmz neho . Jedovatost : Rostlina obsahuje látky dráždící pokožku a sliznici.


Lopatkovec - Spathiphyllum. Máme pro vás přehled rostlin, na které byste si měli dávat pozor, máte-li malé dítě. Protože zamioculcas patří do čeledi áronovité, řadí se tato rostlina mezi jedovaté druhy.


Pokud pěstujete zamioculcas v domácím. Pokojová azalka, Rhododendron, může obsahovat jedovaté látky. Tchýnin jazyk, Sansevieria, celá jedovatá. Pokojové rostliny - , - Jedovaté rostliny -, Květiny pro radost Vám nabízí širokou škálu svatebních kytic a dekoračních předmětů, květinových tématických. Za nebezpečné po skonzumovaní akejkoľvek časti sa považujú aj niektoré druhy dracén, dizigotéka, noline a šeflera.


Schefflera , obsahuje látky. Kroton (pokojový), Codiaeum. Tlustice, Crassula species. Vánoční hvězda, Euphorbia pulcherrima.


Zamiokulkas se v současnosti řadí mezi nejoblíbenější pokojové rostliny. Ač exotický, jeho pěstování není náročné. Je příkladem moderní rostliny – na trhu se.


Nehody dětí s pokojovými rostlinami. Jsem takový kozel zahradníkem :D Děkuji moc. Na druhe a treti fotografii je seflera , mam ji. Základní informace o alergiích najdete pod skupinou látek Alergeny a v článku Alergeny.


Fikus benjamin (Ficus benjamina) patří k rodu Moraceae, . Optimální teplota během roku je mezi – °C. Pokojová rostlina, která je mimořádně dekorativní, s tmavě zelenými, lesklými a pravidelně lehce zašpičatělými lístečky. Jsou hustě rozmístěné na krátkém . Túje jsou fenoménem živého plotu. A jak takového krásného oplocení docílit? Radikální řez se provádí každoročně jeden . ROSTLINY ZPŮSOBUJÍCÍ OTRAVY A ALERGIE – BOTANICKÉ NÁZVY A ÚČINKY:.


Nejčastější příznaky po požití jedovaté rostliny jsou zvracení, rozšířené zornice, průjem, ztráta koordinace, obluzenost, . Zdobíme si bytový interiér rostlinami, které jsou dekorativní, užitečné, ale bohužel , některé i nebezpečné. Opatrnost bych doporučil u rostlin rodu Diffenbachia, zvláště u plazů, pro jejich jedovatost. V žádném případě bych např.


Dobrý den, může mi někdo poradit, proč mi najednou žloutne a opadává ficus benjamina? Byl nádherný, hustý a během asi týdne lístky .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky