čtvrtek 21. září 2017

Mšice na slivoni

Na peckovinách se vyskytuje více druhů listových mšic, které se od sebe liší barvou, velikostí a. Mšice jsou vážným škůdcem českých slivoní. Na rubu listů a na mladých výhoncích husté kolonie mšic pokryté voskovým práškem. Listy, výhonky i plody pokrývá . Cukernatost slivoní , 3 19.


Zdálky to u slivoní vypadalo na téměř totální opadání listů-.

Pirimor, mělo by to zabrat. Mšice na švestce však nepatří mezi zásadní komplikace, které mohou. Puchrovitost švestky poznáte podle jakýchsi nádorů na ještě zelených plodech slivoní.


Napadené části se deformují a žloutnou. Rostlina je pokryta lepkavou medovicí. Mšice broskvoňová (Myzus persicae) je hmyz poškozující listy dřevin sáním.


Mšice má několik generací během roku, z vajíček se líhnou na jaře samice, sají na listech slivoní , často broskvoně. Virus se v ČR šíří na odrůdách slivoní , myrobalánu, na keřích trnky, na odrůdách meruňky a.

Po odkvětu švestek a slivoní jsou na napadených plodech zřetelné černé otvory s trusem housenic. U slivoní je to příčina jevu, kdy i přez bohaté kvetení nemají stromy takřka žádné plody. Mšice meruzalková je nejnebezpečnější mšice na salátu. Poškození listů chmele sáním mšice chmelové, kdy poškozené listy při pohledu. Mšice na jaře sají na spodní straně listů slivoní a způsobují jejich krabacení a . Mšice - nebezpečný škůdce zejména v suchém roce.


Mšice angreštová nepřechází na jiné rostliny a napadá nejčastěji . Vyskytuje se především na slivoni ,. Insekticidní přípravek k hubení savých a žravých škůdců na ovocných dřevinách a proti skladištním škůdcům. Letos, díky horkému létu, mají na mnoha místech už švestky sklizené. V místě na listě, kam by třeba mšice šarku přenesla, se vytvoří suchá . Mšice (Aphidoidea), téměř všechny, venkovní i pokojové a skleníkové, Na listech je přisáto větší množství drobného, obvykle bezkřídlého hmyzu s oválným . U slivoní se na listech objevují světlé až žlutozelené skvrny, kroužky,.


Mšice přenášejí virus mechanicky na savém ústrojí a naštěstí rychle . Stačí na stromy slivoní krátce před rozkvětem zavěsit bílé lepové desky a vidíte, zda je váš sa a tím i úroda v ohrožení. Kromě pilatek úspěšně hubí i mšice. Mšice sají na spodní straně listů a na vegetačních vrcholech.


Zdravé stromy slivoní ,tedy i švestek se v současné době témeř nevyskytují.

Na listech možná škodí mšice nebo roztoč,(lístečky jsou pokroucené, zkrabatělé) . Pilatka žlutá (Hoplocampa flava). Aplikace dle signalizace, obvykle na konci kvetení slivoní , tj. Mezi nejčastější škůdce řadíme mšice , svilušky, štítenky nebo píďalky. Za červostí plodů jádrovin stojí většinou pilatka jablečná, u slivoní se . Rozhodně ji neházejte na kompost, ale spalte, protože i tak se mšice můžou šířit na další rostliny.


V rámci ochrany proti hmyzím vetřelcům vám . Mšice kromě poškození listů a mladých letorostů přenášejí virové choroby, u slivoní zejména virové neštovice slivoně . Obaleč švestkový a obaleč jablečný patří k nejzávažnějším škůdcům slivoní a. Mšice : pro aplikaci platí stějné zásady jako v případě mšice na jádrovinách. V plodících výsadbách slivoní působí hálčivec povrchové deformace nebo rzivost. Mšicetřešňová o Mšice rybízová Mšice hnízdotvorná na broskvoni o o. Hlavními přenášeči šarky jsou mšice. Choroby a škůdci slivoní.


Takové stromy často nemívají mladé přírůstky a výhony, na kterých mšice přednostně sají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky