pondělí 11. září 2017

Třešeň kordia opylovač

Třešeň kordia opylovač

Celkové zhodnocení: Jedná se o pozdní odrůdu třešně s dobrou plodností. Právě vrcholí třešňová sezona a my jsme zjistili, že třešní je na světě více než tisíc druhů a také se rozlišují podle toho, jak jsou pevné a kdy dozrávají. Je cizosprašná, opylovači Van a Sam. Tmavě červené třešně – chrupky. Není samosprašná, jako opylovač poslouží jiné odrůdy třešní.


Je samosprašná, vhodná i jako opylovač pro další třešně. Výhodou odrůdy Regina je vysoká odolnost proti praskání plodů za deště. Mezi vhodné opylovače patří např. Je vhodná také jako univerzální opylovač k dalším odrůdám třešní.


Samosprašná , vhodný opylovač , je menšího vzrůstu. Středně raná, velké plody. Původ: Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský v Holovousích.


Plodnost: raná, vysoká a pravidelná. Podnož Gisela podstatně brzdí růst stromku,takže tato třešeň je vhodná i do malých zahrádek. Kvete pozdě, opylovači např. Lahodná pozdní třešeň , která patří mezi nejkvalitnější pozdní odrůdy.


Poměr opylovačů ve smíšených výsadbách by měl být 1:až 1:5. Borůvky Ostružiník Muchovník Možná réva. KORDIA třešeň pozdní tmavá chrupka, podnož Ptáčnice, čtvrtkmen,.


Kordia podnož Gisela empty. Hedelfingenská, Sam či Van. Ptačka ( podnož, vhodná pro tvar polokmen a vysokokmen) . Cizosprašná – opylovači : Karešova, Kaštánka.


Zrání - koncem června až v polovině července. Raná tmavá chrupka dobré chuti, vhodná pro přímý konzum, do všech oblastí. Třešně - odrůdy, podnože, pěstování. Je středně odolná proti praskání plodů v deštivém počasí.


Tato sladká třešeň vykazuje dobrou odolnost vůči kokomykóze a. Actinidia arguta - dvoudomý kultivar, samčí- opylovač , kontejnerovaná, Kč, ks. Vhodná na přímý konzum a. Příčinou malého výnosu může být chybějící správný opylovač , při úplném vynechání. Ve většině případů jsou třešně cizosprašné a vyžadují v době květu vhodného opylovače. Představení nové odrůdy třešně zvané Felicita od Výzkumného a. O vhodných odrůdách, které navzájem fungují jako opylovači , se informujte. Třešeň do zahrady vnáší své kouzlo.


Opylovači : opylují ji dobře. Pozdní samosprašná třešeň. Další česká odrůda, která kvete středně brzy a bohatě. Slupka je tenčí, karmínově červená.


Vlastnosti nízká odolnost květů k mrazu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky