úterý 12. září 2017

Množení tůjí řízkováním

Zde jen v krátkosti: řízkujeme asi 10cm velké konce větviček, které namočíme do. Poměrně snadno a levně získáme tolik nových rostlin, kolik potřebujeme, . Pokud chcete mít pěkný hustý živý plot u domu, terasy atd. Právě teď je vhodná doba pro řízkování.


Množení broskvoní - Duration: 4:37. Rozmnožování rostlin řízkováním - jak množit rostliny - řízkování. Zdraví Recepty Prima tipy a akce. Tůje se snadno množí řízkováním.


Tato metoda není oblíbená jen u zahrádkářů. Ve velkém ji využívají i okrasné školky, proto jsou sazenice tůjí tak . MNOŽENÍ : Řízkováním stonků nebo jednoduše odlomením křehkých lístků, které zakrátko zakoření a vytvoří nový. Vysky- tují se mezi nimi různé růstové formy.


Nejčastějším druhem řízkování je množení pomocí bylinných (zelených) nebo dřevitých řízků. Nová rostlina, která vznikne řízkováním , je klonem mateřské . Välimuistissa Käännä tämä sivu Vinná réva - množení , Vinná réva a její pěstování na pergole, Kalendář pro vinaře - červenec, Roztok kainitu,. Vám vyrostl rychleji, zalévejte ho v teplém období více, poroste doslova jako z vody. I množení tújí je poměrně snadné a provádí se řízkováním.


Jak množit švestku řízkováním. Odkopek se využívá k vegetativnímu množení některých typů podnoží ovocných stromů. Túje se množí řízkováním.


Nejlepší období pro množení tújí je pozdní léto, kdy je ještě pěkně teplo a túje jsou dostatečně zásobeny živinami. Mají sloupovitý vzrůst a můžou dorůstat výšky až. Už při množení zeravů dochází často k padání klíčních rostlin a hnilobě. Onemocnění sazenic zabráníme výsevem a řízkováním do propařeného substrátu.


U tújí to znamená brát řízky jen ze zdravých rostlin a systematicky . V současné době lze pro tyto účely efektivně využít množení. Je čas pro vysazení čilimníku a živých plotů z tújí. Je ideální čas pro množení kosatců dělením vyrytých trsů. Dělením nebo řízkováním si namnožte oblíbené trvalky. Tato rostlina je rozmnožována vegetativně, tedy řízkováním.


Při množení řízkováním používáme vrcholové nebo stonkové řízky. Thuja (Zerav): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej. Množí se semeny nebo řízkováním.


Někteří lidé si je začali dávat na plot místo tújí a shánějí co nejvíce odrůd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky