pátek 29. září 2017

Bohyška jedovatá

Srstka angrešt představuje ovocný keř či drobný stromek. Angreštu se bude dařit v polostínu a . Ovocné plodiny rybíz a angrešt patří souhrnně do botanického rodu Ribes spp. Chuť je sladkokyselá, aromatická. Je odolnější k americkému padlí, nenáročný na řez.


Bohyška jedovatá

Podle doby zralosti rozdělujeme angrešt na odrůdy rané, středně rané a. Původ ČR, nemá zvláštní nároky na pěstování. Květy jsou však citlivější k jarním mrazíkům. Uzrává většinou v prvním týdnu . Zlatý Fík -bílý stromkový. Má zlatožlutý velký plod s červeným líčkem. Oblíbená odrůda angreštu na našem území díky vlastnostem dozrálých plodů.


ANGREŠT ZLATÝ FÍK - STROMKOVÝ - Plod: hranatě oválný, velký. Slupka je tlustší, matně zlatožlutá s nevýrazně žlutou žilnatinou. Keřová i stromková forma angreštu vyžaduje plně osluněnou polohu s propustnou neutrální humózní půdou.


Odrůda není vhodná do poloh s častějším výskytem mrazů v době květů. Klasická odrůda angreštu, žlutoplodá, výborná chuť. Zdravím všechny zahradnice, a prosím o radu = viděla jsem u známých na zahradě angreštový keř odrůdy zlatý fík. Jo, a když mají keř, ne stromek, tak by mohl jít nahřížit.


Ale pravokořenný je mám dojem ještě . Hledáte angrešt zlatý fík ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba . Lze ochránit angrešt před americkým padlím? Si teď nemůžu zaboha vzpomenout, dočehožetobyl výbornej zavařenej angrešt. Asi rychlá buchta Hrk - hrk? Dobrý den, prosím o radu jaký mám si zakoupit stromkový angrešt. Na vzniku kulturních forem se.


Bohyška jedovatá

Beztrnný zelený angrešt s vysokou odolností vůči chorobám. Listy jsou velké, lesklé, . Zraje postupně od poloviny. Rybíz a angrešt tvoří mezi drobným ovocem poměrně početnou skupinu bobulovin. Asijská hrušeň Kuntchan-chu. Středně raná běloplodá odrůda angreštu, vhodná pro přímý.


Raná žlutoplodá odrůda angreštu. Nejranější odrůda v našem. Achilles -červený stromkový. Triumph - červený stromkový. Prostokořenná dřevina prodej na jaře a na podzim.


Meruzalka srstka (Ribes uva-crispa) neboli angrešt je nevelký keř z čeledi. Vzhledem k růstovým vlastnostem je možné úspěšně tento angrešt pěstovat ve tvaru keře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky