úterý 19. září 2017

Philadelphus coronarius nepravý jasmín

Philadelphus coronarius nepravý jasmín

Květy čistě bílé s výraznou až omamnou vůní. Oblíbený keř v zahradách, parcích i. Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Pro nás je to prostě jasmín a basta! U nás nakoupíte japonské rostliny, jehličnany, listnáče, magnolie a další. Pokud z něj tedy kolem své . Pustoryl obecný ( jasmín nepravý ). Druhové jméno coronarius (věncový) znamená používaný ve . PHILADELPHUS CORONARIUS L. Nápadná odrůda pustorylu s vonnými . Slovensky: Pajazmín vencový . Ten patří ke keřům, které kvetou na . Okrasný keř se silně vonícími květy, díky kterým je nesprávně nazýván jasmínem.


Philadelphus coronarius nepravý jasmín

Pravý jasmín je však teplomilný a venku u nás nepřežije, a otužilejší. Evropy a Kavkazu u nás lidově zvaný nepravý jasmín. Jasmín (Jasminum officinale) nepěstuji, ale v truhlíku tuto liánu pěstovat lze, na zimu.


Lukavec U Horic, Jičín, Czech Republic. Opadavý houževnatý keř začátken . Jelikož jeho květy připomínají jasmín , je lidově také nazýván „ nepravý jasmín. Původem ze Středomoří, kde roste v nížinách a na pahorkatinách.


Boeren jasmijn vonný Špaňhelský trn Jeringuilla Jezsámen „ nepravý jasmín “ . Philadelphus coronarius nanus primuliflorus salicifolius salzmanni. Jako jasmín , nebo nepravý jasmín byl dříve také nazýván pustoryl (Philadelpus). Je často zaměňován díky své silné vůni s jasmínem nahokvětým, které kvete. Květy tohoto keře připomínají jasmín , proto se mu lidově říká „ nepravý jasmín “, nebo „bledý .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky