čtvrtek 29. ledna 2015

Medvědí krev charakteristika

Trháme je jednotlivě či se sdrhují z větví, ale bříze vždy ponecháváme listy na koncových větvích. Sušení je podobné jako u . Betula pendula, je strom typický svým bílým pigmentem kůry. Patří do čeledi břízovitých (Betulaceae) a je nejhodnotnějším druhem břízy v . Listy má řapíkaté a trojúhelníkové. Bříza bělokorá - popis Bříza bělokorá vyrůstá jako statný strom, popř.


Použitelné části břízy bělokoré : list a kůra. Je to nejhojnější druh břízy v Evropě. Bříza představuje nenáročný rychle rostoucí strom, . Jsou to dřeviny s opadavými střídavými listy a jednopohlavními květy v jehnědách. Podrobnější popis účinků najdete v našem HERBÁŘI.


Všichni jiste známe břízu s typickou kůrou a srdečními listy. Kvalitní sušená jednodruhová bylina určená k použití jednotlivě nebo do bylinných směsí. Doručíme:- pracovní dny. Sbírá se zejména list (Folium betulae), nejlépe brzy na jaře, nejúčinnější jsou . Pomáhá trávení a detoxikaci, působí příznivě na močové cesty – ledviny. Zlepšuje kvalitu kostí a kloubů.


Bříza je považována za všestrannou léčivku. Zatímco listy se chlubí svými diuretickými vlastnostmi, pupeny umí pomoci třeba u osteoporózy. Bříza roste v přirozením prostředí volně, zvláště na vřesovištích, ve světlejších lesích a jejích okrajích, na pasekách, rašeliništích, pastvinách a na skalách . U břízy sbíráme pupeny a mladé listy. Starší listy mají méně účinných látek, proto na sběr břízy vyrazíme brzy na jaře.


Nejlépe na počátku května (až do června). Bříza má na kůře patrné vodorovné vystouplé proužky – průduchy tzv. Větve jsou většinou převislé, řapíkaté listy s pilovitým okrajem mají kosníkovitý . U nás je nejrozšířenější bříza bělokorá , která se může dožívat stáří až 1let.


Může se přidávat do bylinných koupelí jako pomůcka při kožních vyrážkách. Příznivě působí jako odvodňující prostředek zejména při otocích. Používa se jako základ gemoterapie (léčba pomocí pupenů).


Připravujeme jako nálev vnitřně, odvar zevně. Přírodní bylinný extrakt z listů léčivé rostliny břízy. Mladé lístky z břízy bělokoré jsem pro . Březové listy jsou prastarou součástí lidového léčitelství, zejména u . Betula verrucosa – bříza bělokorá Opadavý strom se stříbřitě bílou borkou, . Elegantní bílá kůra, listy třepetající se ve větru. Malé vlající břízky se hodí do každé zahrady.


Jenom si je nenechejte moc přerůst přes hlavu. Stromyrostoucí v Evropěa Asii. Jitrocel větší list g. Koupel se využívá jako čistící prostředek uvolňující . Vnitřní užití: Drogou jsou listy. V lidovém léčitelství se podává i při kožních vyrážkách.


Výhodné balení g jen za 2. Bříza list (bylinná tinktura - Pavlovy bylinné kapky).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky