čtvrtek 20. července 2017

Moniliová spála třešní

Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní (silně náchylná je např. višeň plstnatá). V menším rozsahu napadá i třešně. Existují značné rozdíly v citlivosti mezi jednotlivými odrůdami třešní i višní.


Odolnější k moniliové spále jsou třešně (např. Karešova, Burlat, Kordia). Moniliová spála a hniloba plodů peckovin. Každý z nás kdo pěstuje meruňky, višně či třešně nebo švestky se již určitě s touto. Ochrana před moniliovou spálou peckovin.


V současnosti postihuje stále více stromů, zvláště pokud nastane pro rozvoj choroby . Příčinou je moniliová spála. Bez rychlého zásahu může uhynout celý strom. Mnoho peckovin (meruňky, višně, třešně , slivoně) bylo v . Popis: Květy hnědnou a zasychají. Napadené jsou také větévky, kde části nad postiženým místem zavadají a uschlé listy zůstávají . Boj proti Monilióze meruněk a moniliovému úžehu peckovin ( třešní , višní, broskvoní, slivoní a okrasných dřevin rodu Prunus) aneb jak prodloužit životnost. Signum je postřikový fungicidní přípravek se systémovým účinkem ve formě ve vodě dispergovatelných granulí (WG) určený proti moniliové spále meruněk, višní.


Přípravek ve formě ve vodě dispergovatelných granulí (WG). Balení pro neprofesionální úživatele. Před použitím si přečtěte přiložený návod k použití.


Těšíte se na letošní úrodu meruněk a višní, ale obáváte se napadení rostlin moniliovou spálou ? Fungicidní přípravek proti moniliové spále meruněk, višní a plísni šedé u. Všechny informace o produktu Substrát a hnojivo AgroBio Signum proti moniliové spále meruněk, višní a plísni šedé u jahodníku g, porovnání cen z . Nejvíce pak moniliový úžeh neboli spála peckovin. U nás se to týká především višní, třešní nebo meruněk. Kdo stromy zavčasu neošetřil . Způsobuje moniliniovou spálu květů a letorostů a moniliniovou hnilobu plodů.


Moniliniová spála peckovin se projevuje během kvetení náhlým a velmi rychlým zavadáním a hnědnutím květů . Chloubou každé zahrady by měly být i peckoviny čili ovocné stromy nesoucí rajské plody, jako jsou třešně , višně, meruňky, švestky či broskve. Lokálně systémový fungicid Talent na strupovitost jablek, padlí na jabloních, révě a jahodníku, skvrnitosti listů třešně a višně, moniliové spále višně, rzi a . Teldor 5SCproti moniliové spále a plísni šedé u peckovin, okrasných. Ošetření v době květu proti moniliové spále ( moniliový úžeh).


Pro višně a třešně je to přípravek Talent nebo Rovral aquaflo. Monilová spála STOP Velmi častou chorobou meruněk a višní posledních let je moniliová spála. Víte, že je můžete velmi efektivně ochránit dvěma aplikacemi . Hledáte moniliová spála višní?


U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo. K ochraně proti moniliové spále. U některých ovocných stromů (meruňky, višně a třešně ) může napadat i květy,.


Na počátku všeho boje proti moniliové hnilobě plodů je samozřejmě prevence. Postřik proti moniliové spále meruněk, višní a plísni šedé u jahodníku Příznaky : Listy na napadených .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky