středa 12. července 2017

Co s cerstvym koprem

Zamrazit , usušit nebo rozmixovat? Jak si uchovat čerstvé bylinky - 4x jinak! Bylinky, které nejsou tolik vhodné pro sušení: pažitka, kopr, bazalka, petržel. Kupujte je tedy těsně před tím, než je chcete zpracovávat.


V kuchyni se používá jak čerstvá tak sušená, například do uzenin a játrových paštik, do polévek, do nádivek a do gulášů.

Petržel můžeme sušit i zamrazit. Usušit nebo oloupat a zamrazit kořeny. První zmínky o ní pocházejí již ze 3. Můžeme ji rovněž nechat zmrazit nebo usušit.


O kořenové zelenině, o v Česku legendární trojici mrkev-celer- petržel. Vegetariánský vydatný pokrm, který chutná jak teplý, tak studený. Jakmile semena dozrají, přestane petržel vytvářet další listy.

Kousky kořene lze stejně jako listy zmrazit a usušit. Sezóna medvědího česneku je tu – jak využít jeho léčivých účinků naplno? Listy je možné také zamrazit na pozdější použití, aniž by ztratily své účinky. Podobné, přesto jiné: Jak poznat petržel od pastináku?


Zjistíme, jak zmrazit petržel na zimu, zejména proto, že je to snadné udělat doma. Jsou jen tři, ale jsou příliš silní, aby je nezohlednili: Vitamíny jsou neporušené. Mám takhle zmraženou i mrkev a petržel , když dělám.


Papriku lze zamrazit i naplněnou, nejčastěji masovou směsí, a rozmrazovat jako téměř hotové jídlo. Doba skladování plněné papriky je však o měsíc kratší. Chceme-li zmrazit plněné papriky, není nutno je předvářet. Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, květák rozebereme na malé.


Mražená petrželka zachovává svou čerstvou chuť účinněji než sušení. Určete, jak připravit petržel pro dlouhodobou skladování mrazáku, a uvažujte, jakým . Nedávno jsem dostala tip, zmrazit petrželku do polévky po porcích do. Jak správně zmrazit ovoce na uskladnění.


Ovoce rozložte na tác a dejte na dvě hodiny zamrazit , pak je sesypte do sáčků.

Máme tipy, jak ji uskladnit, aby vám. Mrkev, petržel a celer nakrájejte na kostky nebo nudličky. Můžete každý druh zeleniny zamrazit také zvlášť. Jak nejlépe připravit bylinky na zimu. Kopr se dá zamrazit nebo naložit, majoránku nebo saturejku zahradní ostříhejte a . V písku můžete skladovat většinu kořenové zeleniny: mrkev, petržel , . Otázkou tedy je, jak houby správně zamrazit , aby nebyly zdraví škodlivé,.


Listy lze zamrazit a využívat v zimním období ke kořenění. Na záhonu zazimujeme nesklizenou petržel a černý kořen mulčem. Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle, nebo nakrájíme nadrobno. Takto připravenou zeleninu orestujeme na . Když se řekne petržel , vybavíte si hned nějaký určitý druh.


Nať kořenové petržele je možné uchovat sušením nebo zamrazit v ledových kostkách. Jak zhodnotit přebytky nejen z bylinkové zahrady? Nakoupíme-li však ovoce nebo zeleninu, měli bychom vědět, jak je správně uskladnit,. Kadeřavou petržel můžeme na drobno nakrájet a zamrazit nebo sušit.


To, jak která bylinka potřebuje zalévat, nejlépe poznáte podle typu listů – ty s velkými plochými listy jako je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky