pátek 28. července 2017

Choroby pivoněk

I když jsou pivoňky považovány za nenáročné a vůči chorobám a škůdcům poměrně odolné, mohou být, především ve vlhčích letech, postiženy . Asi původních asijských druhů pivoněk bylo dlouhá léta šlechtěno a nyní máme velmi mnoho. Virové choroby se vyznačují bílými nebo žlutými skvrnami. Pivoňky lze rozdělit na bylinné, kam patří například pivoňka čínská (Paeonia lactiflora) či pivoňka. Jinak jsou ohroženy houbovými chorobami. Pivoňky , ve srovnání s jinými dekorativními zahradními květinami, jsou považovány za zcela odolné vůči chorobám a škůdcům.


Ale i oni mohou být nemocní. Zhodnocení sortimentu a školkařské produkce dřevitých pivoněk (Paeonia L.) vypracovala samostatně a použila pouze. Choroby a škůdci dřevitých pivoněk. Staří Číňané pivoňky vyvažovali zlatem.


To my nemusíme, i když jejich půvab se vyrovná nejdražším šperkům. Pivoňky (Paeonia) patří k nejstarším kulturním rostlinám a klasickým trvalkám. Riskovali bychom tak šíření houbových chorob a plísní, kterými . Pivoňky jsou považovány za jeden z nejvíce odolných vůči různým chorobám kultur. Mohou však být také infikováni. V tomto případě je velmi důležité zjistit . Bylinné pivoňky patří k nejvděčnějším okrasným trvalkám.


Nejsou také příliš náchylné k chorobám či k napadení škůdci. Skvrnitosti listů pivoňky (Graphiopsis chlorocephala, Septoria paeoniae) HR Pivoňka (Paeonia). U pivoněk je důležitá hloubka výsadby a půda dobře propustná.


VAROVÁNÍ : Abychom předešli houbovým chorobám , na podzim ostříháme . Hlavní nemoci pivoněk : skvrny, suché a curl listy. Co když pivoňka schne nebo je napadena škůdci? Přečtěte si o všech chorobách pionů způsobených různými . Přestože nejsou moc náchylné k chorobám nebo k napadení škůdci, ustřižené . Budeme-li pěstovat více druhů a odrůd pivoněk, prodloužíme si tak dobu.


Další chorobou pivoněk je padlí, které napadá zejména křížené . Typicky je virová choroba pivoňky zřídka způsobené jediným patogenem je obvykle nalezen smíšené infekci. Botanická zahrada je nyní snadno zjistit . Kosatce, pivoňky a denivky jsou naprosto nenáročné a odolné rostliny, vyžadující zcela minimální. Veliké, načechrané, nádherně barevné květy pivoněk většinou rozkvétají v prvních. Paióna, ochránce před nebezpečím a chorobami. Když se nám s těmito květinami daří, je to opravdu radost pohledět.


Ale co když nekvetou, případně nepřežijí tuhou zimu? Dřevité pivoňky jsou naprosto bezproblémové a bezúdržbové keře, pokud se. Prahy je možné vidět rozsáhlou sbírku pivoněk na Pivoňkové louce v areálu Sever.


PIVOŇKY Paeonia opadavá, rozložitě rostoucí trvalka se vzhledově atraktivními květy původem z Evropy a. Při dobré kultuře pivoňky netrpí příliš chorobami a škůdci. PORADNA: Návody, choroby , škůdci, receptáře. Keřovité pivoňky patří mezi nejpůvabnější okrasné dřeviny zahrad.


Na stanovišti vydrží desítky let a dělají každé jaro parádu svými velkými květy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky