pondělí 17. července 2017

Lák na maso

Tak jako u metody domácího nákládání masa na uzení používáme stejné druhy soli nebo rychlosoli, jen se v různém poměru ředí vodou, tzv. Solný lák vhodný na nakládání čerstvého masa. Nálev na uzené maso - postup krok za krokem - BBQ blog blog.


Nakládání masa je všeobecně velká alchymie a každý má svůj oblíbený recept. Pokud jste si maso přinesli na bílém tácku a ten je už hodně prosáklý,. C a pak jím zalijeme nasolené maso.

Tato směs na solení maso dobře konzervuje, a syntr zachovává . Máčení masa v roztoku soli způsobuje, že získá na jedné straně získá určitou. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření . Tímto lákem zaléváme při teplotě - °C maso. Lák by měl být maličko slanější.


Ale vše závisí na vaši chuti. Koncentráciu soli nie je možné presne uviesť,. Naložení masa do láku probíhá z hlediska použití surovin podobně jako u suchého nasolení.

Na maso se ale už lije předem připravený lák. Uzení je konzervační metoda, při které se maso nebo jiné potraviny tepelně upravují za pomoci kouře. Vlivem kouře a tepla dochází ke snížení vlhkosti, ztuhnutí . Jak naložit maso na uzení. Maso na uzení je možné naložit dvěma základními způsoby. Připravit si ten správný lák totiž zvládne úplně každý.


Solení masa na sucho: Tento způsob se nejčastěji využívá pro nasolení sádla,. Necháme lák vychladit na cca 0-3°C a zalijeme jim maso. Výborný lák na marinování masa (kotlety, kuře, špízy-rojberka).


Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a. Porovnání uzení klasickým a moderním způsobem. Při kombinovaném nakládání na - dní naložíme maso na sucho, potom zalijeme lákem. Lák : na litr převařené vody asi 130g solící směsi. Na mäso položíme čistú dosku, na ktorú dáme čisté závažie, aby bolo mäso. Zatímco nám nálev chladne, pečlivě omyjeme maso ve studené vodě a důkladně je osušíme.


Nálev se nám mezitím zchladil na požadovanou . Znamená to, že maso naložíme do láku. Na vepřový bok použijeme kilo soli a dkg cukru, které vsypeme do hrnce s vodou.

Nedávno jsem se však rozhodl, že konečně zkusím nějaké maso naložit a na chatě posléze vyudit. Třetí den po naložení je možno připravit lák na zalití. Nakládáme-li hovězí maso na delší dobu (třeba přes noc), zajisté to nebude na.


Dalším možným způsobem je připravit si lák a hovězí maso naložit do láku. Před uzením je potřeba maso naložit, hlavně abyste prodloužili jeho trvanlivost,. Zpravidla se jako lák používá směs soli (1g) a cukru (g) na litr vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky