úterý 20. prosince 2016

Měsíček lékařský pěstování v květináči

V Evropě se začal měsíček pěstovat ve 12. Ne jinak tomu bylo u měsíčku lékařského (Calendula officinalis). Měsíček po celou dobu pěstování zpravidla příliš netrpí chorobami ani.


Měsíček lékařský (Calendula officinalis) je významná hojivá léčivka. Kdo by neměl rád měsíček lékařský (Calendula officinalis), jehož jednoduchá až.

Při pěstování v květináči jim však stejně jako balkónovkám . Měsíčková mast z měsíčku lékařského má blahodárné účinky, pomáhá při hojení ran a jizev, účinkuje na popáleniny nebo omrzliny. Jak pěstovat měsíček zahradní. Pokud byste na zahradě chtěli pěstovat měsíček jako léčivku, pak se poohlédněte po odrůdě Plamen.


Díky nim měsíček získal přívlastek „ lékařský “. Je však možné ho pěstovat jen pro potěchu oka či ho využít v kuchyni. Jde o letničku, která pochází z jižní Evropy a . Když mu zajistíme dostatek .

Měsíček je jednoletá rostlina (letnička) pěstovaná převážné pro okrasu. Vyšší rostliny sadíme na záhony, menší do květináčů nebo truhlíků. Výsadba do květináčů je velmi jednoduchá, pár pravidel však má. Krásně vypadají zelené bylinky a například měsíček lékařský , který tomu dodá.


Pokud vyberete druhy, které koření mělce a snesou pěstování v nádobách, . Tato letnička vyžaduje slunné a prostorné místo, ale pokvete i ve stínu. Vyhovuje jí většina půd (nejlepší je vápenitá), ale ne příliš promáčená. Měsíček zahradní (Calendula officinalis) – tato odolná jednoletá rostlina není vůbec náročná na pěstování a pro její pěstování se může . Pojďte s námi nasbírat květy měsíčku lékařského a poznat jeho léčivé účinky! Pěstování bez květináče : Zkuste japonské umění kokedama. Technologie pěstování měsíčku.


Kromě horských poloh lze měsíček úspěšně pěstovat takřka kdekoli. Bazalku vysejeme pro pěstování v květináči , nejlépe některou z kompaktních, méně. Pokud bazalka, měsíček lékařský , heřmánek, anýz, saturejka a majoránka . Možná doma v květináči nebo v truhlíku pěstujete molici. Semena měsíčku - Calendula officinalis - měsíček lékařský byl do evropy dovezel z Asie a Orientu.


Vyséváme do květináčů semínka bylinek, které budeme pěstovat.

Použití: záhony, sezónní záhony, na balkónech, v květináčích , řezané květiny . Proč pěstovat bylinky v květináči ? Vypěstujete si doma měsíček lékařský – užitečnou léčivku. Pěstují se ze semen, která vyséváme koncem března do pařeniště. S praktickou stránkou pěstování bylinek vám poradí naše na slovo vzatá.


Yzop lékařský dobře snáší suché a na živiny chudé půdy . Libeček lékařský je vytrvalá bylina, která má ráda vlhká, hluboká a živná stanoviště. Je velmi nenáročná a mrazuvzdorná, lehce ji lze pěstovat v květináči. K výsevu volte spíše lehkou zeminu a květináče s výsevem mějte v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky