čtvrtek 29. prosince 2016

Jestřábník zední

Jul čeština: jestřábník zední. Cymraeg: Heboglys y muriau dansk: Skov-Høgeurt Deutsch: Wald-Habichtskraut, Mauer-Habichtskraut English: wall . Jestřábník zední je jedním z nejrozšířenějších jestřábníků v ČR. Patří mezi občasné a málo významné plevele, ve větším množství je pro svou hořkou chuť . Botanická charakteristika: Vytrvalá . Slovensky: Jastrabník múrový . Přírodní rostlinyVendula Janatková.


Jestřábník zední

Hieracium murorum - jestřábník zední. Doba květu: duben – září. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení.


Roste velmi hojně v místech jako listnaté, smíšené i . ELEĎ: hvězdnicovité (Asteraceae). JESTŘÁBNÍK ZEDNÍ - HIERACIUM MURORUM. Rozšíření: Celá Evropa, Malá Asie, Severní a Jižní Amerika. Světliny a paseky listnatých i jehličnatých lesů, . Kvete od-do, Duben - Září. Na kamenitých okrajích polí můžeme objevit také mateřídouš- ku, právě tak jako žlutý nebo oranžově červe- ný jestřábník zední.


Na venkově lze spatřit na zdech . French lungwort, English. Hoffmannky, okraj lesní cesty 7. Bohužel se nám nepodařilo najít produkt jestřábník zední. Léčivá síla rostlin: Chlupáček zední (Pilosella officinarum Shultz.). Stačí otevřít a budeš v obraze.


Trifolium montanum jetel horský. Sep Roste tu například několik vzácných druhů z okruhu jestřábníku alpského. Je původem z Evropy a naturalizovaným v některé z chladnějších . Crepis biennis – škarda dvouletá. Spodní partie území se vyznačují . Vytrvalá bylina s přízemní růžicí listů a obvykle jedním lodyžním listem. Hvozdík sivý se probouzí mezi osmou a devátou . Hypericum perforatum třezalka tečkovaná.


Jestřábník zední

Chelidonium majus vlaštovičník větší. Roztroušeně se na trase naučné stezky vyskytují další druhy: jestřábník. Ivanův (vousy sv. Ivana, ohrožený druh) bělozářka .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky