úterý 18. srpna 2015

Sázení kedluben

Vypěstujte si na zahradě bílé nebo modré kedlubny. Kedluben je zdravý, podporuje krvetvorbu, obsahuje . Můžeme je pěstovat na balkoně, . Kedlubna či kedluben , nebo také brukev zelená, je chutnou košťálovou zeleninou, která se pěstuje pro nadzemní zdužnatělou stonkovou hlízu nejčastěji světle . Tím „zasadit“ zde máme na mysli sázení sazeniček kedluben a gigánů. Je celkem jedno, zda jde o sazeničky koupené nebo předpěstované . Spolu se salátem a ředkvičkami je jednou z prvních, navíc velmi zdravých jarních zelenin. Pěstovat lze odrůdy rané i pozdní, zelené i modré.


Kedlubna je jednoletá rostlina, která patří mezi košťálovou zeleninu. Daří se jí v běžné půdě a nemá se sázet po jiné brukvovité zelenině. Pěstování kedluben je v našich končinách u drobných zahrádkářů velmi oblíbenou činností. Při kuchyňské úpravě kedluben bychom měli ideálně upotřebit i mladé zelené listy,. Kedlubny jsou zeleninou, která je velmi zdravá, . Základní pravidla u pěstování kedluben Při nákupu sazenice důkladně prozkoumejte stav sazenic.


Musí disponovat alespoň třemi až čtyřmi . Najdete mezi nimi ale i řadu kultivarů, které je možné pěstovat také v létě a na podzim, proto . Kdy a jak zasít kedlubny ? Jak předpěstovat kedlubny ? Jak a kam zasadit kedlubny ? Ačkoli často zelí Zdá se trápit pro pěstování v zahradě, a to zejména začínající zahradníky (me-to bylo jistě pěstovat to špatně), ale zelí kedluben , můj další . Výsadba na záhon – do země patří v dubnu předpěstované sazenice raného a poloraného hlávkového zelí, rané hlávkové kapusty, kedluben , . Tentokrát je řeč o kedlubnu. Mezi takové plodiny patří hlávkový salát, rané zelí, květák, kapusta a kedlubny. Semena zeleniny snadno a . Zdraví prospěšné kedlubny můžete pěstovat po celou sezonu. Získejte informace o nárocích na živiny, vláhu i dalších požadavcích na . Tady velmi záleží na odrůdě: rané odrůdy sázíme v polovině dubna, letní odrůdy v polovině května a pozdní odrůdy od . Výsadba sazenic: paprika zeleninová, rajčata, okurky salátové, baklažán, salát hlávkový, kedluben , květák, kapusta hlávková, celer bulvový. Já bych ještě rozdělil pěstování kedluben a salátů.


Z předpěstovaných sazeniček můžeme po otužování přesazovat do volné půdy saláty, zelí a kedlubny. Květen – po půlce května přesazujeme do volné půdy . Prohlédněte si alba na téma – pč 2. Získáte tak jedinečnou inspiraci ze stovek českých . Neustále je co sít, sázet , přesazovat, hnojit, sklízet, uklízet a chystat. Berušek si za asistence paní učitelky zasadily sazeničky kedluben a květáků. This Pin was discovered by Petra Konečná.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Druh Brassica oleracea zahrnuje mimo hlávkového zelí i kedlubny , též nazývané brukve. Jedná se o brukvovitou zeleninu původem ze Středomoří, pěstovaná . Předpěstování vlastních sazenic se vyplatí, jen pokud hodláte sázet velké množství kedluben anebo dáváte přednost nějaké speciální odrůdě. Pár dní před prvním jarním dnem jsme začali sázet první salátky a kedlubny.


Můžete se na ně těšit koncem dubna. Pokud jste si někdy udělali .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky