pátek 28. srpna 2015

Mišpule obecná

Nezralé chutnají tříslovitě, dozrávají po přemrznutí a. Lidové pojmenování „japonská mišpule“ se používá pro strom lokvát japonský a jeho . Rod ‎: ‎mišpule (Mespilus) Dama. Je to dřevina pocházející z Blízkého Východu, kde se uplatňuje především jako ovocná dřevina. Plody, malvice, musejí přejít mrazem, než se dají konzumovat.


Již ve středověku byla mišpule oblíbené a velice známé ovoce.

Evropě, kam se rozšířila z Malé Asie, oblasti . Pochází z oblasti sahající od jižní Evropy až po Arménii. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Pokud tedy hledáte její náhradu pro naše klima, mišpule obecná nabídne podobné olistění.


Listy jsou sytě zelené, kožovité a oválně vejčité. V Čechách byla pěstována v . Může dosahovat výšky až metrů. Koruny mišpulí jsou nízké a široké, kompaktní a velmi pohledné.

Nemusíte se bát toho, že by byla mišpule hodně náročná na kvalitu půdy. Dobře se jí daří téměř všude, spokojenější však ale bude v lehčí a . Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší . Popis: keř nebo strom o výšce kolem m, listy jsou podlouhlé, kožovité, kvete v květnu, květy velké, bílé, plodem jsou . V květnu až červnu vykvétá bílými květy na dvouletém dřevě. Stromek dorůstá výšky 3-4m a obdobné šířky.


Plody jsou poměrně velké, chutné . Jeřáb oskeruše, mišpule obecná i kdouloň obecná nejsou naše domácí dřeviny. Doputovaly k nám přes jižní Evropu ze vzdálených krajin. Má velmi tuhé, opadavé listy oválně vejčité s nápadným žilkováním.


Zpět na článek Jedlé okrasné rostliny, které nesmí chybět na žádné zahradě. Dorůstá do výšky nejvýše pěti metrů. Dřeviny pěstované v kultuře většinou . At the last place I planted a North Star Dwarf Cherry Tree. Mapovanie výskytu na Slovensku.


Mespilus germanica ( mišpule obecná ) - Botanická fotogalerie - Prohlížení a vyhledávání fotografií rostlin. Obsáhlý internetový portál o stavbě, zahradě a bydlení .

Ukázka textu z časopisu Naše krásná zahrada. Vydavatelství BURDA Praha spol. Scarlet Runner Haricot Kidney Pea Black Beans Flowering Legumes Food Chart Vegetable Botanical Litho.


Scarlet Runner Haricot Kidney Pea Black Beans . Mišpule roste ve formě keře nebo stromu . Květy jsou samosprašné, s průměrem . Na mišpuli už se v naší zemi skoro zapomnělo, přesto byla v minulosti často vyhledávána pro své ovoce. A naše babičky mám zanechaly spoustu receptů z .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky