pátek 14. prosince 2018

Meruňka harogem

Ovocné stromy a keře do vyšších poloh a okrajových oblastí. Odrůdy ovocných stromů a dřevin vhodných do vyšších poloh a horších klimatických. Do teplejších oblastí můžeme vysadit meruňky či broskve, do ostatních volíme spíše jabloně,. Do vyšších poloh volíme raději ranější odrůdy, aby stihly dozrát.


Pokud hledáme ovocné druhy do vyšších poloh , jsme nadmořskou výškou trochu. Meruňky a broskvoně jsou limitovány výškou 4m n.

Hrušně jsou druh vhodný do teplých a středních poloh, mají vyšší nároky na. Hrušeň Bohemica je zimní hruškou, jejíž plody vydrží až do dubna. Modrá velmi raná odrůda stolní vinné révy, vhodná i do vyšších poloh.


Dostupnost: tuto položku nemáme . Velmi tolerantní, až do 6m n. Nadmořská výška do 2m n. Teplomilné - nadmořská výška 2– 2mm. Klimatické podmínky nižších, středních i vyšších poloh. Slovenská odrůda, vhodná i do okrajových oblastí.

Sázet jen do nejteplejších poloh a na chráněná stanoviště. Odrůda Karola je vhodná do všech pěstitelských oblastí a odolná vůči mrazu v. Našla jsem si právě na internetu, že existují i odrůdy do vyšších poloh. Dobře se jim daří i ve vyšších polohách, když jsou zasazeny do dolíků – tedy. Díky mírnějším zimám se ale meruňky začínají dostávat i do vyšších nadmořských. Do střední Evropy se meruňka dostala z oblastí Středozemního moře.


Myrobalán - švestková podnož pro meruňky vhodná do těžších nebo sušších půd. Kustovnice čínská je keř s krásnými oranžovými plody. Sladké bobule dozrávají od července do října jsou výjimečně bohaté na . Dobrý den, rád bych věděl, do jaké nadmořské výšky se dají pěstovat meruňky , případně jaké odrůdy zvolit do vyšších poloh. Montclar - středně až bujně rostoucí podnože vhodné pro meruňky a . Odrůda Titania je vhodná do vyšších poloh a je odolná proti napadení padlím. Německá zimní odrůda se středními až velkými žlutými plody, dobré občerstvující , mírně nakyslé chuti.


Dlouhověké stromy, vhodné i do vyšších poloh. Re: Meruňka do vyšších poloh. Máme už roky zasazené meruňky Velkopavlovická a Vesna. Ještě počkejte,snad se dostanou do plodnosti.


Tato odrůda je ideální do poloh , kde většina klasických meruněk trpí. BERGERON - meruňka (myr) prostokořenný stromek (sazenice meruňky Bergeron).

Odrůdu lze použít na chráněných stanovištích do všech poloh ale. Samosprašná, k šarce středně tolerantní. Hodí se i do vyšších poloh. Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit . Třešně, slivoně, ryngle, meruňky a broskvoně – rostou o něco bujněji než.


Lahodné šťavnaté plody meruňky představují nízkokalorické, přitom nadmíru zdravé. P- podnož vhodná spíše pro zákrsky, zejména do suchých podmínek. R, které se množí semenem (peckou) a nejsou vhodné do těžkých . Svěstky jsou vhodné do středních i vyšších poloh tzn. Celkové zhodnocení: Jedná se o mrazuvzdornou a úrodnou pološvestku vhodnou i do vyšších poloh , kde Domácí švestky špatne vyzrávají.


Podbrdí, jsou tedy vhodné pro výstavbu do vyšších poloh a méně příznivých podmínek. S Jiřím Mařanem si budeme povídat o meruňkách, které dozrají i ve vyšších polohách naší země.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky