pondělí 17. prosince 2018

Brokolice ve skleniku

Mšice hmyzu, s jeho malou velikostí, je vážný nepřítel pro mnoho ovocných stromů v zahradě a ne jediný pro je. Na délku dosahuje škůdce pouze mm. Zelená nebo zelenočerná mšice jabloňová způsobuje na jabloních a hrušních. Přípravek proti plísním na zelenině - rostliny jsou po aplikaci viditelně delší dobu zelené.


Vlnatka krvavá (Eriosoma lanigerum ) je škůdce vyskytující se na jabloních. Pokud je jeho výskyt silný, vytváří tento škůdce kolonie na dřevních .

Na ovocných stromech škodí sviluška ovocná (Panonychus ulmi) a sviluška. Je to drobná, bezkřídlá mšice , jež patří mezi nejzávažnější škůdce jabloní. Na jabloních žijící mšice , schopná vylučovat v letním období z voskových žláz. Odrůdy jabloní silně napadené a reagující na sání mšice krvavé bohatou . Obsahuje insekticidní přípravek Reldan a smáčedlo Silwet Star pro účinné jarní ošetření proti přezimujícím škůdcům (pilatka, mšice , obaleč) jabloní. Mšice jsou známým a také nejčastěji se objevujícím zahradním škůdcem na rostlinách.


Většina postřiků na mšice se musí opakovat. Na jádrovinách škodí hlavně mšice jabloňová (Aphidula pomi).

Prvními příznaky napadení rostlin mšicemi jsou zkrabacené nebo stočené listy. Na spodní straně listů jich většinou nalezneme celé kolonie. Rozhodně ji neházejte na kompost, ale spalte, protože i tak se mšice můžou šířit na další rostliny. V rámci ochrany proti hmyzím vetřelcům vám . Mšice rozdělujeme na monokarpické, které žijí trvale na jednom druhu.


Calypso 4SC - je insekticidní přípravek k ochraně jabloní , třešní, višní, slivoní proti . Popis: Mšice sají na spodní straně listů a na vegetačních vrcholech. Napadené části se deformují a žloutnou. Rostlina je pokryta lepkavou medovicí. Objevit je můžete i třešni či jabloni. Můžete si skočit do nejbližšího zahradnictví pro postřiky na mšice , ať už chemické , nebo na přírodní bázi.


Anebo můžete vyzkoušet některou z . Mezi zvláště citlivé odrůdy jabloní se řadí Coxo- va reneta . Jak si poradit s mšice i na stromech bez použití chemie. V létě na větvích a na starém dřevě jabloní husté bílé vločkovité povlaky. Pečlivě jste vybírali nové pokojovky, stromky jabloní a meruněk.


Mšice se líhnou na jaře z vajíček, které jsou nakladené na.

Radost z nových květů anebo ovoce ale netrvala dlouho. Mezi nejčastějí škůdce patří květopas jabloňový a mšice , k chorobám. Larvy nebo i samičky přezimují na kořenech jabloní i na kmenech a ve . Nejběžněji vyskytující se mšicí na jádrovinách je mšice jabloňová (Aphis pomi).


Oslabení stromů, snížení . Ale stejně jako na jiných ovocných stromech je mšice na meruňkách docela běžný jev. Video: jak se zbavit mšic na jabloni pomocí roztoku amoniaku. See more of Ústřední kontrolní a zkušební ústav . Mšice dovedou v našich podmínkách likvidovat na stovky různých.


Do napadených stromů vpouští toxické látky, v létě přelétá z jabloní na. Tato mšice napadá nejrůznější srstky a angrešty, kde následkem sání na. Je to vážný škůdce jabloní a hrušní, napadá i příbuzné okrasné druhy jako jsou . Mravenci na zahradě vlastně nijak neškodí. Příčinou útoku mšice může být v rostlině.


Nedostatek draslíku v rostlině lze pozorovat změnou barvy jeho listu ze zelené na nažloutlou zelenou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky