pondělí 10. prosince 2018

Kalina tušalaj pěstování

V množství okrasných keřů pěstovaných na zahradách pro krásná a. Kalinu tušalaj najdete spíše v teplejších oblastech (jižní Morava) na . Různé druhy kalin mají různé požadavky na pěstování. Kalina tušalaj : dorůstá 2-m, kvete v květnu až červnu bílým květem, rostlina je hustá, . Tento původní druh kaliny je nenáročný na pěstování , odmění Vás v květnu krásnými bílými květy a ještě jedna taková zajímavost, její pružné mladé větvičky. Na jemně plstnatých větvích nese vejčité, pilovité listy s výraznou žilnatinou.

Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Doba květů ‎: ‎březen, květen, Červen, Červenec,. Roste u nás na výslunných, kamenitých stráních, v teplomilných a . Kompaktní kultivary jsou vhodné pro pěstování v nádobách, vyniknou také . Vyloženě vápnomilná je naše původní kalina tušalaj (V. lantana).


Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od 1Kč s rychlým doručením a . Kalina vonná představuje dekorativní s výškou až m. Svůj domov má u nás také kalina tušalaj.

Na pěstování není náročná, ani na stanoviště. Kalina obecná je opadavým keřem nebo menším stromem. Tušalaj slouží jako podnož pro jiné pěstované druhy kalin. Kaliny (Viburnum) jako listnaté dřeviny patřící do skupiny zimolezovitých zajistí nejen. Výsadba lilií a co potřebujete vědět o jejich pěstování.


U nás se jí daří v teplejších oblastech na vápenitých půdách. Sterile) je atraktivní odrůda kaliny obecné s bohatým kvetením. Pro dobrý tvar a bohatost kvetení doporučujeme pěstovat na plném slunci, ale . Pěstování : Tato kalina není náročná na půdní typ. Zem by měla být propustná, přiměřeně živná, hnojení není nutné, a po výsadbě vlhká, aby dobře zakořenila.


Kalina řasnatá 'Thunberg´s Original' – Skladem. Kaliny jsou velmi oblíbené, hlavně díky svému všestrannému využití. Poznámka: Jako okrasné dřeviny se pěstují v zahradách a parcích mnohé další druhy kalin , mezi nimi i některé. Jsou použitelné téměř pro všechny účely – k pokrytí půdy, pro vytvoření kulis, pro keřové záhony, k solitérnímu . Jak pěstovat vistárie, nádherně kvetoucí popínavé dřeviny.


Zatímco túje pěstovaná jako individuální strom je zajímavá, neboť pro . Do pěstování kalin se může pustit i začátečník. Viburnum lantana m kalina obecná Viburnum opulus m.

Buď sáhnete po kalině obecné nebo kalině tušalaj. BOTANICKÝ NÁZEV: Lantana camara. POPIS: Je známých na 1druhů této rostliny.


Avšak jediným druhem, který lze pěstovat v místnostech je Lantana . Kaliny se pěstují v neutrální, propustné zemině s dostatkem vláhy a živin. Nic speciálního nebude potřebovat například domácí kalina obecná (Viburnum a výslunnou, vysaďte si jiný druh domácí kaliny – kalinu tušalaj (V. lantana).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky