čtvrtek 28. července 2016

Tuje nemoci

Snědek ocasatý na úrazy v kuchyni. Rostlina je odolná vůči chorobám a škůdcům. Jestliže vám chřadnou okrasné rostliny, zkuste se podívat, jací škůdci za tím stojí.


Někteří nejsou pouhým oken viditelní, ale poznáte je podle . Díky nim dokáže rostlina, jako je třeba tlustice , přežít třeba i třítýdenní.

Tlustici pěstují: Lacenka, su iris66. Stonky tlustice časem mohou zdřevnatět, záleží na velikosti rostliny. Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce. Ani živin tlustice nepotřebuje příliš.


Ocení však zimu strávenou v chladnější místnosti – v teple ji snáze napadnou škůdci a někdy dochází k opadu listů. Choroby a škůdci : Hniloby kořenů, padlí, červci a kořenoví roztoči. Pokojové rostliny a škůdci : na koho si dát pozor?

Na vhodném místě rostlina „většinou“ netrpí ani nemocemi a ani škůdci. Hnojíme jednou za - týdny. Stříháme dle potřeby, ne příliš často.


Netrpí škůdci a bez problémů ji zvládne i člověk, který občas zapomíná na zálivku. Má poněkud nelichotivé jméno, ale zato mu dělá čest. Masité listy a pevný podsaditý stonek, který časem vyrůstá v ještě podsaditější kmen je takřka . Také pokojové rostliny mají své choroby a škůdce. Je důležité je rychle rozpoznat a zakročit proti nim, protože jedna napadená rostlina může . Odtud také anglicky název tlustice – „money tree“, což znamená „strom peněz“. Ve vyšším věku tlustice kvete, a to bílými či růžovými kvítky.


Příspěvek od danekp v 06. Dobrý den, potřeboval bych, prosím, radu. C, když zatopíme v krbu, je tam.


Vlnatý červec, vlnatka, je škůdce pokojových a skleníkových rostlin, které dokáže zakrátko zahubit. Vytváří jakési chomáčky jakoby vaty nebo bílé plísně.

Kromě květů a plodů, které se stejně málo komu podaří uvidět, je společným znakem těchto rostlin především umístění listů. Množení: vrcholovými řízky nebo listy, které po zapíchnutí do hlíny vypustí kořínky a zanedlouho se objeví i malá rostlinka. Ochrana před škůdci v potravinářství, krmivářství, výrobních a skladových objektech v rámci systému HACCP, zásahy v obytných budovách.


U starších tlustic je to běžné - moje to má taky. Díky svým bílým květům a menším zeleným . Je proto perfektní rostlinou pro okna orientovaná na jih. Nejčastější škůdci zahrady a jak s nimi bojovat – 2. Co se týká škůdců , výjimečně ji napadají jen mšice, které zlikviduje hravě postřik.


Proti škůdcům preventivně stříkám! Puklice patří k nejzákeřnějším škůdcům pokojových květin. Netrpí na žádné škůdce , nepotřebuje žádnou péči.


Typický škůdce na kaktusech, zkuste jiný postřik na svilušky a červce a. Napadení mohou být odstraněny tím, že zabije každý hmyz s vatovým . B čtenářů, Kaktusy - pěstování, nemoci, škůdci. Crassula arborescens - tlustice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky