pondělí 18. července 2016

Hloh plody

Doporučuje se i jako prevence infarktu. Na zber slúžia plody , listy aj kvety, pričom najvyššia cena . Květy jsou pětičetné, bílé, růžové nebo červené, plody jsou červené malvice . Rosaceae) Podtřída ‎: ‎Rosidae Rod ‎: ‎hloh (Crataegus) Nasbírejte si léčivé plody hlohu: Pomohou při nespavosti. A jak květy, tak plody i listy jsou léčivé a prospívají především srdci a . Z plodů si vyrobíme sirup.

Příkladem takového pokladu je hloh. Je to velmi skromný a nenáročný keř, který roste i na těch nejchudších půdách. Listy, květy i plody hlohu jsou jedlé. Na podzim jej zdobí drobné červené plody – hložinky. Podíváme se na způsob využití pro naše zdraví.


Lze je dlouho skladovat i . Keř se pěstuje z ozdobných i užitných důvodů a jeho plody jsou bohaté na. Málokdo to ví, ale plody hlohu (tzv. hložinky) jsou už od dob .

Malé plody sloužily v dobách hladu jako potrava. Výtažky z hlohu poslouží především starším lidem k povzbuzení srdeční činnosti, . Pomáhají dobrému trávení, odstraňují z cév hromaděný tuk, snižují hladinu cholesterolu v . Sušené plody hlohu klínovitého jsou velmi prospěšné lidskému zdraví. Zber : zbierame biele kvety, listy s kvetmi, prípadne len samé listy, tiež aj zrelé červené plody.


Sušíme pri teplote do stupňov. Uchovávame dobre uzavreté. To všetko preto, že hloh má liečivé nielen kvety, ale aj neskoršie plody a tiež listy.


Zatímco hlohy patří mezi léčivé rostliny a jejich plody zvané hložinky se . Hloh listy a květy - prášek. Bílé květy vykvétají v bohatých chocholičnatých latách, plody tvoří červené malvičky. Ačkoliv hloh náleží čeledi růžovitých, je to podobné jako s ledovým vínem. Zberajú sa len zdravé a nepoškodené plody hlohu.


Pokud se rozhodnete vysadit okrasné keře, jejichž plody milují zástupci ptačí říše, máte opravdu velmi pestrý výběr. Inspirujte se jim v našem . Hojně rozšířený dvoudomý keř rozkvétá na jaře záplavami bílých, poněkud však zapáchajících květů. Maloideae) - plody vícesemenné malvice (dužnaté plody , vzniklé z Rod hloh (crataegus) zahrnuje okolo 2druhů rozšířených na severní . HLOH OBECNÝ - PLOD Patří mezi symbolické keře, dekorující podzimní krajinu.

Zloženie: 1 sušený plod hlohu - hložinky, sušené do teploty ° C. Už několikrát byly prokázány. Všude v těchto místech vytváří její květy, a především sytě červené plody , překrásné scenérie. V Česku spatříme hloh nejčastěji na okrajích lesa . Plody posilují srdeční sval. Kvalitné a dobre usušené plody sú celkom suché, celistvé a tmavočervené.


Mimo jiné se dozvíte, po jaké rostlince sáhnout při bolavém srdíčku nebo při očistě organismu. Velmi léčivým keřem je hloh obecný. Kao uvádí, že plody mají protinádorové účinky (nádory na kůži) a působí proti . Na jihu dosahuje až na africký kontinent.


Předmětem sběru jsou květy, listy i plody. Tento keř bez trnů s původním názvem „Big mao mao“ je velmi populární v Asii, jeho kandované plody se tam prodávají . Tento drobnolistý hloh má i drobnější plody než vlastní O. Malé červené plody hlohu obecného neboli hložinky právě dozrávají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky