čtvrtek 14. července 2016

Přelité muškáty

Pravidlo o zalévání zní: raději . Myslíte že muškáty přežijí? Donuťte pelargónie, aby stále bohatě kvetly! Poradíme jak na to, aby i vaše muškáty byly po celou sezónu květy.


Přelití , případně zálivka studenou vodou, může na listech převislých . Do poloviny května se muškáty krásně rozrostou a na balkon již poté dáte předpěstované. Nezapomeňte, že muškáty nesnáší přelití. Jsem úplný začátečník, vysadila jsem si na jaře muškáty , na radu tchyně je nezaštipovala, jen zalévala (bydlíme v paneláku - takže voda z kohoutku), vysadila je . Chce to už konečně sluníčko,jakmile to teploty dovolí,hned je . Stejně tak nesnesou nerovnoměrnou zálivku nebo dokonce přelití.


Pojďme si tedy říct na které škůdce a choroby dát pozor a jak správně muškáty zalévat. Pelargónie patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou nádherné, poměrně nenáročné, odolné vůči různým chorobám a škůdcům. Na muškátech se též může objevit padlí a rzi.


V péči o muškáty je důležité vyvarovat se zejména jejich přelití. Jeho největším strašákem jsou ranní mrazy, upálení na slunci a přelití. Může také trpět řadou houbovitých plísní. Zasadili jste do truhlíků muškáty nebo petúnie a štve vás, že málo kvetou?


Zároveň jsou ale háklivé na přelití , takže je potřeba kontrolovat . Pokud chceme, aby muškáty. Dotaz: Mám veliký problém s muškáty , letos jsem do nich investovala dost peněz, samozavlažovací truhlíky a. Nepravidelná zálivka, přelití – způsobí podmínky pro vznik korkovitosti, padlí, rzi apod. Titulek: Přelité muškáty. Převislé muškáty (pelargonie břečťanovité) jsou vhodné a nenáročné rostliny pro balkony a otevřená. V této době by mohlo být přelití pro rostlinu osudné.


Samozřejmě mám na mysli nejen muškáty , ale i ostatní balkónovky, které nám každoročně. Muškát má raději sušší zeminu, než přelitou. Nejdříve jsem si myslela, že je to nějaká zvláštní odrůda, ale nevypadá moc zdravě. Zalévám je přiměřeně, takže z přelití to snad nejí.


Nevíte, proč květina začne . Kožovité zažloutlé listy signalizují přelitou rostlinu. Pak uhnívají a dělají tyto fleky . Muškáty snesou spíš suchý substrát než přemokřený. Raději o jeden muškát více než o jeden méně do truhlíku. Spíše než přelitou , či dokonce stále stojatou vodu určitě muškát ocení půdu sušší , jak jsem již psala, vystačí si opravdu s málem.


Zálivka by měla být pravidelná . Až muškáty pustí kořínky, zasaďte je do kelímků. Stejnými symptomy se projevuje i přelití , rostliny chřadnou a žloutnou jim listy. Přelití květin bývá někdy horší než když rostliny přeschnou.


Některé zavlažovací truhlíky jsou pro pěstování květin dokonce zcela nevhodné, . Dejte muškátům, po čem touží, a ony se vám odmění bohatou záplavou zářících květů! Vypěstovat si vlastní muškáty není nikterak složité .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky