pátek 15. července 2016

Benzin super

Výsadbu sazenic zajišťujeme sázecím strojem WAGNER, poslední generace. Stroj vybavený GPS (satelitní) technologii, která umožňuje . Pro řez vinné révy je nejvhodnější čas počátkem března. Tradiční období pro výsadbu révy vinné je jaro (od konce dubna do začátku května).


Příprava půdy před výsadbou.

Termín provedení zimního řezu. Při tvarování pergoly a následné výsadbě sazenic vinné révy bychom měli myslet na to, že nám samotným pergola může přinášet stín a chládek, ale rostoucí . Vysoké vedení révy s řezem na tažně. Zásady rovnováhy u révy vinné.


Na obrázku je ukázka této pergoly po řezu. Pěstování révy vinné v okrajových nevinařských oblastech. ROK VE VINOHRADĚ - VÝSADBA RÉVY VINNÉ.

Vysadili jsme ha nových vinic. Vinná réva – výběr vhodné odrůdy — Vertikální zahrady — Osvětlení — Vinná réva – výsadba — Agility — Mouka — Vinná réva – péče a . S naším zahradníkem Martinem jsme pro Vás natočili návod jak zasadit révu vinnou. Výsadba sazenic vinné revy se podstatně liší od výsadby keřů a stromků,proto jí věnujeme. Při výsadbě mladých rostlin vždy pamatujte, že se réva řadí mezi dlouhověké rostliny a časem dorůstá velkých rozměrů, . Abychom pokryli celou opěrnou konstrukci pergoly, je třeba použít více sazenic révy vinné.


Réva vinná – výsadba sazenic a ošetření rostlin po výsadbě. Brzy zjara provádíme řez dle způsobu vedení révy. Důležité je si uvědomit, . Pokud se chcete pustit do pěstování vinné révy a výroby domácího vína, musíte nejdřív umět rostliny správně zasadit. Aby vinná réva dobře plodila, důležité je nejen správné založení vinohradu. I ve druhém roce jeho života se rozhoduje o úspěšné budoucnosti, . Nová výsadba révy vinné v průběhu prvního roku po výsadbě.


Domov A Zahrada, Zahradní Mřížoví, Zeleninová Zahrada, Réva Vinná,. Kapitoly: Vinohradnictví v ČR, Původ révy vinné a možnosti vyžití ve šlechtění,.

Již dříve byl můj sen mít pár hlav vinné révy a zkusit si vyrobit burčáček, nebo i samotné víno. Já sice kvasím domácí z ovoce, třeba z višní, ale z . Pro výsadbu révy vinné je důležitý dobrý výběr stanoviště. Ideální je jižní nebo jihovýchodní dispozice chráněná od proudění prudkých větrů . Jen pár informací pro začátečníky, přezkočím přez přípravu pozemku a půdy rovnou na výsadbu. Máme dva druhy sazenic obyčejný řízek který se stříhá na až . Stanoviště pro výsadbu révy vinné volíme ve slunných a před větrem.


Kdo jednou ochutnal doma vypěstovanou vinnou révu , nechce už jinou. Před výsadbou je třeba seříznout výhon sazenic na jedno až dvě očka a zkrátit kořeny. To vše začíná výsadbou nové vinice. Před samotnou výsadbou musíme zvolit směr řa jaký budou mít spon, jakou podnož a odrůdu révy vinné.


V poslední době se stalo módním trendem pěstování vinné révy mimo vinařské oblasti. Pravidelným řezem na až očka zajistíme štíhlý tvar. Velmi důležitá je výsadba , kterou zásadně provádíme na jaře (nejlépe do konce března).


Vykopejte velkou jámu, alespoň půl metru . Vydala Grada Publishing, a. Zimní řez révy vinné novým systémem podle Simonit a Sirch.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky