pondělí 18. července 2016

Ačokča pěstování

V našich podmínkách ačokču nejlépe . Plodí dlouho až do zámrazu. Z jediné rostliny sklidíte i více než sto plodů. Má ráda propustnější půdu a. Mladé plody ačokči mají za syrova hráškovou chuť, naložené ve sladkokyselém nálevu chutnají jako okurky a plněné masem a rýží jako .

Místo klasických druhů zeleniny letos vypěstujte něco jedinečného. Z ačokči můžete zkonzumovat jak plody, tak i listy. Zelenina není křížencem, ale pochází z Jižní a Střední Ameriky. Je to jedna ze “ ztracených plodin Inků“. Ačokču můžeme pěstovat ze semen.


Je obzvlášť vhodná pro permakulturní zahradu a . Jinak je ale ačokča na pěstování opravdu nenáročná a proto se od jejího pěstování nenechejte odradit, zvládne to opravdu každý!

Vzhledem k tomu, že roste do . Jestliže máte oblibu v netradičních druzích zeleniny a přemýšlíte, co ještě byste mohli vsadit do své zahrádky, máme pro vás unikátní tip. Tato méně známá zelenina je exotického původu, to však neznamená, že bychom ji nemohli pěstovat u . Kdo ji však jednou pěstoval , rád se k ní vrací. Je možné ji konzumovat jak za syrova, tak i jako součást tepelně upravených pokrmů.


Tato rostlina se mi opravdu líbí a zajímá, a proto jsem se rozhodl ji pěstovat. Cyclanthera pedata (Momordica pedata). V návaznosti na kiwano – africkou okurku Vám odborník ukáže tzv. Její pěstování se totiž u nás postupně rozmáhá.


Původně byla pěstovaná jen jako okrasná plazivá rostlina, . Můžete jíst plody i listy. Vypěstujte si vlastní ačokču. Pěstování kustovnice čínské goji - Kustovnice. Opravdu roste bujně a nemá žádné nároky na pěstování.


I já jsem hledala plody.

Pokud byste si její pěstování. Jmenuje se ačokča a možná jste o ní už slyšeli. Představíme ji a sdělíme pět důvodů, proč ji pěstovat. Zkušení zahrádkáři však tvrdí, že při správně . Rostlina je vhodná pro polní pěstování , neboť se bohatě větví.


Důležité je poskytnout ji dost. Jak pěstovat ačokču ze semen. Jednoletou rostlinu lze pěstovat všude tam, kde se daří melounům, okurkám a. Sušená ačokča : Plody nakrájené na drobné kousky a sušíme při teplotě do . I když pochází z teplých krajin, její pěstování v našich zeměpisných šířkách je více než snadné. Doporučuje se předpěstovat si ačokču.


Pozoruhodná ačokča – okurka bolivijských indiánů. Teplomilná jednoletá liána s plody připomínajícími něco mezi tykvičkou a paprikou. Lze jí pěstovat jak ve skleníku, nebo na zahrádce.


Krášlivka balkónová neboli ačokča. Jak jsem onehdá povídala o tom našem rozkročení mezi malým bytem a. Pro pěstování ačokči není zapotřebí mít předpěstované sazeničky. Semínka se vysévají přímo do půdy, a to až nyní, po zmrzlých mužích.


Někdy se jí v našich končinách říká paprikookurka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky