středa 8. července 2015

Kerblík setý

Pochází ze Středomoří, vysévá se od dubna do září. Kerblík setý je jednoletá bylina vůní připomínající. Sklízíme listy před rozvětem rostliny, nesušíme, můžeme zamrazit.


Jak se s oblibou říká v historických knihách, znali ho již staří Římané. Kořeninová zelenina a bylinka našich babiček, hojně užívaná v 19. Osivo vyséváme přímo na vlhčí .

Můžete jej pěstovat i ve stínu pod stromy. Latinský název: Anthriscus cerefolium. Jeho léčivá síla čistí krev a působí močopudně. Rostlina dorůstá do výšky kolem - cm. Srovnejte ceny, přečtěte si recenze, najděte podobné produkty a příslušenství.


Pro vytvoření hustších listů je lepší přirychlování v pařeništi. Už za 6-týdnů po výsevu semen se sklízí. Svědčí jí vlhčí stanoviště a polostín. Daří se ji na okenním parapetu, .

Jednoletá bylina vhodná pro pěstování v truhlících případně v květináčích. Cerefólium silvestre Bess. Oblíbené koření s léčivými účinky, vonící po anýzu.


Používá se jako koření při ochucování jídel. Nákup bez rizika: dní na vrácení. Popis: COMMUN - jednoletá bylina vůní připomínající anýz. Upřednostňuje vlhčí stanoviště a polostín. KERBLÍK SETÝ - COMMUN g. Sep Má velmi dávnou historii.


V klasickém starověku už Řím prý znal kerblík v polévkách. Ke kořenění a do zelených polévek a omáček dáváme jen . Za 6-týdnů po výsevu se sklízí. Sativus ( kerblík třebule), Lepidium sativum (řeřicha setá ), Petroselinum crispum ( petrželka), Sanguisorba minor (krkavec menší), Rumex acetosa (šťovík kyselý) . Jednou setý – navždy setý :-) Rozmnožuje se houževnatě.


Jednoletá aromatická bylina vůní připomínající anýz, ppoužívá se k ochucování salátů, polévek a masa. V kuchyni využiváná jako koření do omáček, polévek, salátů či pod . Hrách setý dřeňový - odrůda RADOVAN. KORIANDR SETÝ POZNEJTE NOVOU CHUŤ 2SEMEN.


May U nás je dnes rozšířen především planý kerblík, který můžeme vidět na vřesovištích.

Pro nás je ale v centru zájmu jiný druh, kerblík setý , ten se . Popis:COMMUN - jednoletá bylina vůní připomínající anýz. Zabýváme se prodejem základních i doplňkových potřeb pro zahrádkáře, chovatele, rybáře i . V bytě je vhodnější pěstovat kerblík spíše na severním či . Má světle zelené dvakrát až třikrát zpeřené listy. Svým vzhledem připomíná . Přitom Francouzi, jejichž kuchyně patří mezi nejlepší na světě, . Třebule zahradní, kerblík setý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky