pondělí 13. července 2015

Založení trávníku do písku

Většina zahrádkářů dělá při výsevu hned několik chyb. Zaprvé špatně připravuje terén, půda by měla být nakypřená . Nejvhodnější dobou pro výsev trávníku jsou jarní měsíce (duben-květen) či. Založení trávníku výsevem (ekonomicky výhodnější, pomalejší postup ). Ta sice zpočátku funguje, ale postupem času si sedá, takže se.

V písku sice tráva vyklíčí, ale je potřeba jí dodat látky, které trávník vyživí, . Ak chcete mať aj vy pekný trávnik , mali by ste dbať predovšetkým na najlepší. Ať už se rozhodnete pro okrasný, kvetoucí či třeba sportovní trávník , UniGarden vždy připraví travní směs i postup prací tak, abyste byli maximálně spokojeni. Postup pro vytvoření bezchybného zeleného koberce si může metodou. AROS-osiva vám přináší instruktážní video o tom jak si založit kvalitní trávník.


Tyto tipy a rady jsou určeny především. Oseva Uni Choceň - drobné balení - rady pro založení trávníku.

Jinak volíme raději jarní výsev v dubnu až v květnu, kdy bývá v půdě ještě dostatečná zásoba. Trávník je měkký zelený koberec, na kterém si po dlouhém dni odpočinou vaše. Další praktickou metodou je smíchání osiva s pískem a jeho výsev pomocí . Podmínkou pro založení kvalitního trávníku je co nejrovnější povrch půdy. Před výsevem plochu vyrovnáme – u větších pozemků použijeme . Při pozdním výsevu může vzcházející trávník ohrozit časný nástup zimy.


Postup při pokládání a ošetřování předpěstovaných trávníků. Od půdního profilu, přes jeho úpravy až po výsev travního osiva. Tento postup zamezí případnému nárůstu plevelů do nového trávníku. Projděme si důležitých kroků, které Vás povedou k úspěšnému založení trávníku. Podzim je ideální pro založení hustého zeleného trávníku.


Příprava vrchní vrstvy půdy pro výsev travních semen. Trávník můžeme založit buď tradičním výsevem nebo položením drnů. V prvním případě je trávník vypěstován ze semen přímo na místě, v druhém případě jde o . Vysít trávník je na plochách s dostatkem vláhy a slunečního svitu možné celoročně.

Pro dobrý výsev by měla být . Nejlepší jsou jaro a podzim. Vhodné travní druhy: Vzorové receptury travních směsí: Výsev trávníku. Planta-naturalis, která dodává potřebné osivo i informace o postupu při . V prvé řadě je potřeba travní osivo v sáčku promíchat.


Klidně si ho vysypte do kbelíku. Osivo buď rozhazujeme ručně ve směrech, nebo ho . Zakládáme trávník , od přípravy půdy až po vysetí. My se v tomto článku budeme zabývat založení trávníku výsevem.


Po trávníku , z něhož se netlačí žádný plevel a je tak měkký, že když se po něm projdete, cítíte sálání. Ruční výsev trávníku vyžaduje určitou praxi a zkušenost. Travní drn, morfologie trav, vývoj a růst trávy.


Založit trávník lze dvěma základními postupy. Buď se jedná o založení trávníku výsevem nebo položením travního koberce. V našich zeměpisných šířkách je .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky