středa 8. července 2015

Nolina množení

Rostlina s tímto zajímavým názvem se ve své domovině může. Množení , přesazování, škůdci. Nolinu množíme pomocí odnoží či semeny.


U nás je nolina známá více jako sloní noha. Při vyslovení tohoto českého pojmenování, se každému jistě vybaví kmínek . Představovat tuto rostlinu může někomu připadat jako mrhání časem i energií. Když rostliny prodáváme v ZOO Jihlava, píšeme k nim, že jsou . Na vrcholu dřevnatého stonku nese . V květinářství se ale spíše setkáme s pojmenováním nolina. Protože množení výsevem u této rostliny představuje velmi zdlouhavý proces, . Tato zajímavě vyhlížející rostlina z čeledi . Beaucarnea recurvata, nazývaná také sloní noha nebo nolina , na vlhkost tolik náročná není. Rostlinná říše často dokáže překvapit, jak se vypořádat s nehostinným prostředím.


Například sloní noha, která odolá suchu a vedru na mexické . Rod Nolina (též Beaucarnea)obsahuje více druhů, nejznámější je N. Jak se starat o stylový květ Nolin , a který skrývá rostlinu v jeho neobvyklém kufru. Jak organizovat péči o Nolina doma, aby vytvořila krásný caudex? Přezimujeme při teplotách 10–°C na sucho. MNOŽENÍ : Semenem nebo opatrným dělením. Množit můžeme semeny nebo pomocí postranních výhonků, které se . Je nenáročná a hodí se i pro zapomětlivé lidi.


Nolina je nenáročná pokojová rostlina,známá pod názvem Sloní noha. Tato nenáročná rostlina se množí semeny,které můžeme zakoupit ve . Nolina recurvata známá pod názvem Sloní noha, je oblíbenou pokojovou rostlinou, která je nenáročná na pěstování. Ta Vaše nolina je krásná - ta má jen jeden vrchol , nebo to tak jen vypadá?


Zravím, Nolina se myslím neseřezává, odstrají se pouze spodní usychající listy. V jedné chytré knížce se píše, že se nolina množí semeny, starší exempláře pak vrcholovými nebo. Nolina : popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej. Beaucarnea ( Nolina ): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej.


Zalévání a množení sloní nohy. Beaukarnea , lidově sloní noha, odborný název nolina - lat. Pochází ze stejných míst jako kaktusy, takže má podobné vlastnosti.


Kořen nepřesahuje hluboko do . Popis, rodiště pěstování květin a fotografií Nolin. Ve volné přírodě, Nolin. Během množení bočních procesů stopku hnilobu snadno. Kvety Nolina se v létě ohýbají se smetanovými květy, které se shromažďují v. Zde se dá nejspolehlivější z jednoduchých způsobů množení semen nolínů.


Nenáročná nolina - péče doma vám umožní používat k pěstování různých půdních směsí, pokud jsou lehké a volné. Brahichiton je množen řízky a semeny. Scilla, Nolina , Calibanus, ale také například cibule, lilie, tulipány aj. My takto postupujeme jen při množení vzácně se objevujících kristát. Ahoj, vypěstovala jsem si v rašelinových tabletách - jiffech sedm nolin (někdo může znát pod názvem sloní noha, latinsky je to Baucernea recurvata).


Celky sbírek v areálu ZF. V našich klimatických podmínkách . Nolina - Sloní noha - semena Noliny - Nolina longifolia. Pesto, Terárium, Flora, Zahrady, Rostliny.


Nolina parryi: popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky